fbpx

Πανηγυρίζουν τους τίτλους, αλλά…

Πανηγυρίζουν τους τίτλους, αλλά…

Φαίνεται πως κάποιοι συμμετέχοντες στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων ίσως να έχουν βιαστεί να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τίτλου στην Ομάδα τους.

Ο λόγος είναι απλός. Σύμφωνα με το άρθρο 30, παράγραφος 4 της προκήρυξης των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων του 2022, «για να καταταγούν οι αγωνιζόμενοι στην τελική βαθμολογία του Πρωταθλήματος, πρέπει να έχουν εκκινήσει τουλάχιστον σε πέντε αγώνες».

Στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων διεξήχθησαν συνολικά επτά αγώνες, επομένως από τη στιγμή που σε κάποια ομάδα υπάρχει έστω κι ένας οδηγός που έχει εκκινήσει σε πέβντε αγώνες, ακόμα κι αν είναι τελευταίος στη βαθμολογία, μπορεί να στφθεί Πρωταθλητής εφόσον οι ανταγωνιστές του δεν εκκίνησαν σε πέντε αγώνες, αλλά σε λιγότερους!

Συνάμα, η παράγραφος 3 του ίδιου άρθρου αναφέρει ξεκάθαρα πως «για κάθε αγωνιζόμενο θα υπολογισθούν κατά μέγιστο έξι από τους παραπάνω επτά αγώνες που θα του εξασφαλίζουν το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών».

Έτσι, για παράδειγμα, υπάρχει οδηγός που βρίσκεται πολύ ψηλά στη βαθμολογία της Ομάδας του, ο οποίος έχοντας εκκινήσει σε τέσσερις αγώνες, δεν πληροί τις προϋποθέσεις του άρθρου 30 παράγραφος 4! Το αυτό ισχύει και σε άλλη ομάδα, με τον τρίτο της βαθμολογίας, να είναι ο… πρώτος που εκκίνησε σε πέντε αγώνες το 2022, την ώρα που ο πρώτος και ο δεύτερος συμμετείχαν σε μόλις τέσσερις αναβάσεις.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα