fbpx

Γκαμπαρίνι: “Ο Στόνερ χειριζόταν τη μοτοσικλέτα καλύτερα και από τα ηλεκτρονικά συστήματα”

Γκαμπαρίνι: “Ο Στόνερ χειριζόταν τη μοτοσικλέτα καλύτερα και από τα ηλεκτρονικά συστήματα”

Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα αποκάλυψη προχώρησε ο Κρίστιαν Γκαμπαρίνι, αναφερόμενος στον Κέισι Στόνερ. Ο επικεφαλής της ομάδας που Πέκο Μπανιάια, ήταν επικεφαλής και της ομάδας του Στόνερ το 2007 όταν είχε πάρει το πρώτο του πρωτάθλημα στο Moto GP με την Ducati, ενώ ήταν μέλος της ομάδας του και το 2011 στην Honda, όταν ο Αυστραλός πήρε τον δεύτερο τίτλο του.

Μιλώντας για τις διαφορές του τότε και του σήμερα, ο Γκαμπαρίνι ανέφερε πως ο Στόνερ είχε ζητήσει να δοθεί στον ίδιο χειροκίνητα ο απόλυτος έλεγχος της μοτοσικλέτας, κυρίως για το γκάζι, καθώς ήταν ικανότερος στους σωστούς υπολογισμούς ακόμη και σε σύγκριση με τα υφιστάμενα ηλεκτρονικά συστήματα.

“Εκείνη την περίοδο (το 2007), τα ηλεκτρονικά συστήματα ήταν λιγότερο εξελιγμένα συγκριτικά με σήμερα. Έτσι, αποφασίσαμε να βασιστούμε λιγότερο σε αυτά και τα αφαιρέσαμε.

Όταν ο Κέισι πήγε στη Honda, ζήτησε να έχει ο ίδιος τον μεγαλύτερο δυνατό έλεγχο στο γκάζι και την επικοινωνία του με τον κινητήρα. Εκείνη την περίοδο ο Στόνερ ήταν αποτελεσματικότερο και από τα ηλεκτρονικά συστήματα, καθώς μπορούσε να κάνει ταχύτερα κοψίματα στην επιτάχυνση από αυτά που μπορούσαν να δώσουν τα ηλεκτρονικά”, ανέφερε ο Γκαμπαρίνι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα