fbpx

Formula 1: Τέλος ο Ματία Μπινότο από τη Ferrari!

Formula 1: Τέλος ο Ματία Μπινότο από τη Ferrari!

Οι… ψίθυροι τελικά έγιναν φωνή. Αυτό που εδώ και καιρό ακουγόταν ως πιθανό σενάριο έγινε πράξη και ο Ματία Μπινότο δεν θα συνεχίσει την πορεία του ως επικεφαλής της Ferrari στη Formula 1. Ο 53χρονος Ιταλός (γεννημένος στην Ελβετία) υπέβαλε την παραίτησή του, τερματίζοντας μία πορεία που είχε αρχίσει τον Ιανουάριο του 2019.

Για τον Μπινότο αυτό ήταν ουσιαστικά το αποτέλεσμα των καταστάσεων που δημιουργήθηκαν εντός Ferrari έπειτα από μία ανεπιτυχή σεζόν. Παρόλο που ο Σαρλ Λεκλέρ μπόρεσε στο φινάλε να πλασαριστεί δεύτερος στην κατάταξη των οδηγών -αφήνοντας τρίτο τον Σέρχιο Πέρες– και στους κατασκευαστές η Scuderia πήρε τη δεύτερη θέση μπροστά από τη Mercedes, οι προσδοκίες του 2022 δεν εκπληρώθηκαν.

Ουσιαστικά, ο Μπινότο πληρώνει και μία σειρά από… γκάφες που έγιναν κατά τη διάρκεια αρκετών αγώνων, με αποτέλεσμα να στερήσουν από τον Λεκλέρ αλλά και τον Κάρλος Σάινθ καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που κατέλαβαν. Σε αυτό προστίθεται το γεγονός πως, παρόλο που η Ferrari είχε την πιο πειστική εικόνα από όλες τις ομάδες στην έναρξη της χρονιάς, απέτυχε να διατηρήσει αυτό το αγωνιστικό προφίλ και εν τέλει έμεινε πολύ μακριά από τη Red Bull.

Η Ferrari από την πλευρά της, γνωστοποίησε πως η διαδικασία εύρεσης νέου επικεφαλής αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2023.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα