fbpx

F1: Τέλος στην συνεργασία McLaren – Gulf Oil

F1: Τέλος στην συνεργασία McLaren – Gulf Oil

H συνεργασία της McLaren με την Gulf Oil ολοκληρώνεται στο τέλος της χρονιάς καθώς η συμφωνία δεν θα επεκταθεί για το 2023. Η ομάδα από το Γουόκινγκ εμφανίστηκε με τα χρώματα του συγκεκριμένου χορηγού στα μισά του 2020, σε μία συνεργασία που για πρώτη φορά σημειώθηκε το 1968.

 Από το Γκραν Πρι Βρετανίας του 2020 τα μονοθέσια της McLaren είχαν τα χαρακτηριστικά μπλε και πορτοκαλί χρώματα της πετρελαϊκής εταιρείας σε μία συνεργασία που είχε επεκταθεί και στο επίπεδο των sportscar.Οι 2 πλευρές είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά το 1968, μία συνεργασία που κράτησε ως το 1973 με νίκες σε αγώνες Γκραν Πρι της F1 και Can-Am.

 Το λογότυπο της Gulf Oil είναι αππό τα πιο γνωστά στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και είχε τεράστια προβολή στην ταινία Λε Μαν του 1971 με τον Στιβ ΜακΚουίν να οδηγεί για την Porsche που έφερε τα χρώματα της εταιρείας. Η εταιρεία γνώρισε πολλές επιτυχίες στο Λε Μαν και τη δεκαετία του 1990 προχώρησε σε συμφωνία με τη McLaren για την ιδιωτική ομάδα του Ρέι Μπελμ.

 Η Gulf McLaren F1 GTR ήταν η κυρίαρχη δύναμη στο χώρο των sportscars εκείνη την εποχή κερδίζοντας το 1996 το BPR Global Endurance Series και τις 24 ώρες του Λε Μαν το 1997 στην κατηγορία GT.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα