fbpx

F1, Μαξ Φερστάπεν: «Όποιος δεν αντέχει το μεγάλο καλεντάρι μπορεί να φύγει»

F1, Μαξ Φερστάπεν: «Όποιος δεν αντέχει το μεγάλο καλεντάρι μπορεί να φύγει»

Ο Μαξ Φερστάπεν πιστεύει ότι οι οδηγοί της F1 πρέπει να αποχωρήσουν από τους αγώνες αν δεν είναι προετοιμασμένοι για το όλο και μεγαλύτερα προγράμματα αγώνων στην σεζόν.

 Το 2023 το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα κάνει ρεκόρ με 24 αγώνες, 2 περισσότερους από φέτος με τη δράση να αρχίζει στις 5 Μαρτίου, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος. Ο αριθμός των αγώνων είναι ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης κάθε χρονιά, ειδικά για τους μηχανικούς και τους τεχνικούς που πηγαίνουν πρώτοι σε μία πίστα και αποχωρούν τελευταίοι.

 «Αν δεν είσαι προετοιμασμένος, τότε είναι καλύτερο να σταματήσεις ήδη, σωστά;», είπε ο Ολλανδός της Red Bull στην εφημερίδα Guardian. «Πιστεύω ότι όλοι είμαστε αγωνιστές και μας αρέσουν οι αγώνες».

 Σε ερώτηση για τα περυσινά του σχόλια ότι δεν αντέχει την πίεση της διεκδίκησης του τίτλου όπως έγινε το 2021, ο 2 φορές πρωταθλητής απάντησε: «Δεν μπορείς να έχεις δράμα κάθε χρονιά, αυτό είναι βέβαιο. Δεν είναι καλό για εμένα, δεν είναι υγιές για κανένα στην ομάδα. Φυσικά είναι ωραίο να έχεις μία σεζόν όπως είχα πέρυσι αλλά είναι επίσης ωραίο να έχεις μία σεζόν όπως και τη φετινή. Θα ήταν πολύ σκληρό να έχεις τόση πίεση κάθε χρόνο, όπως είχα το 2021 αλλά αυτό δεν συμβαίνει συχνά στη F1 οπότε όλα είναι εντάξει».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα