fbpx

WorldSBK: Στη Ducati ο Ντανίλο Πετρούτσι

WorldSBK: Στη Ducati ο Ντανίλο Πετρούτσι

Νικητής σε 2 αγώνες MotoGP ο Ντανίλο Πετρούτσι θα πάρει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbikes το 2023 μετά την υπογραφή συμφωνίας με τη δορυφορική ομάδα της Ducati, τη Barni.

 Το όνομα του Πετρούτσι ακουγόταν για καιρό έχοντας συνεργαστεί με τη Ducati στο MotoAmerica, όπου κατέλαβε τη 2η θέση στο φετινό πρωτάθλημα. Η απόφαση του Ιταλού κατασκευαστή να ανανεώσει το συμβόλαιο του Μίκαελ Ρούμπεν Ρινάλντι έδειχνε να κλείνει την πόρτα στον Πετρούτσι ωστόσο ο Ιταλός βρήκε θέση στην ομάδα της Barni η οποία χρησιμοποιεί επίσης την Panigale V4 R.

 Ο Πετρούτσι δεν είναι άγνωστος στη Barni καθώς μαζί της είχε πάρει τη 2η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superstock 1000 το 2011 προτού μετακινηθεί την επόμενη χρονιά στο MotoGP. «Είμαι πραγματικά ικανοποιημένος που επιστρέφω στη Barni. Το 2011 είναι μία από τις καλύτερες σεζόν μου αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι δεν μπορούσα να πω όχι στην ευκαιρία να αγωνιστώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbikes με μία τόσο ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα», είπε. «Είναι ένα πρωτάθλημα στο οποίο δεν έχω αγωνιστεί πριν και ανυπομονώ να μετρηθώ απέναντι στον ανταγωνισμό».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα