fbpx

FIA WEC: Τέλος εποχής για την Richard Mille Racing

FIA WEC: Τέλος εποχής για την Richard Mille Racing

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα του Ρισάρ Μιλ, η εταιρεία κατεβάζει ρολά και αποσύρεται από το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει αν σχεδιάζει να έχει κάποιου είδους εμπλοκή στα μηχανοκίνητα σπορ το 2023.

 Η ομάδα δημιουργήθηκε από τον επιχειρηματία και επικεφαλής της επιτροπής αντοχής της FIA, το Γάλλο Ρισάρ Μιλ το 2020, με στόχο να προωθήσει τα γυναικεία ταλέντα στο διεθνές προσκήνιο. Η πρώτη εμφάνιση της ομάδας σημειώθηκε στο ευρωπαϊκό Le Mans Series με ένα πλήρες γυναικείο πλήρωμα και με οδηγούς τις Τατιάνα Καλντερόν, Σοφία Φλερς και Μπάιτσκε Φίσερ, προτού πάρει μέρος στην κατηγορία LMP2 το 2021 με το ίδιο ρόστερ.

 Στα τρία χρόνια παρουσίας της στους αγώνες η ομάδα σημείωσε σημαντικές στιγμές όπως η παρουσία με το πρώτο εξ ολοκλήρου γυναικείου πλήρωμα στις 24 ώρες του Λε Μαν για πρώτη φορά από το 1991 με οδηγούς τις Λιν Σεντ Τζέιμς, Ντεζιρέ Γουίλσον και Κάθι Μίλερ.

 Η Richard Mille Racing πήρε την 9η θέση και τις 2 σεζόν που πήρε μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής με την 6η θέση στις 24 ώρες του Λε Μαν να αποτελεί την κορυφαία της στιγμή. «Σήμερα, η ομάδα κλείνει την πόρτα του γκαράζ», είπε ο ιδρυτής της. «Ένα κεφάλαιο κλείνει αλλά μία νέα περιπέτεια αρχίζει πάντα με τους στόχους που έχουμε θέσει στα σχέδιά μας».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα