fbpx

Στην τελική ευθεία η επιλογή ειδικών διαδρομών για το Rally Greece Offroad

Στην τελική ευθεία η επιλογή ειδικών διαδρομών για το Rally Greece Offroad

Λιγότεροι από έξι μήνες απέμειναν για τη διεξαγωγή του επετειανού 10ου Rally Greece Offroad και η οργανωτική επιτροπή του αγώνα έχει ήδη προχωρήσει στην επιλογή των ειδικών διαδρομών του αγώνα του 2023.

 Σύμφωνα με τους κανονισμούς Cross Country της FIA, η Prologue Stage μπορεί να έχει μήκος έως 20 χιλιόμετρα. Μια τέτοια ειδική δίνει μια σαφή ευκαιρία στους αγωνιζόμενους να αποδείξουν το πραγματικό επίπεδο των επιδόσεών τους και να καταταγούν ανάλογα.

Από την άλλη πλευρά, μπορεί να κρύβει πολλές αγωνιστικές «παγίδες» και κάθε λάθος επηρεάζει άμεσα τη συνολική απόδοση ενός πληρώματος στον αγώνα.

Και στις εννέα προηγούμενες διοργανώσεις του Rally Greece Offroad η εν λόγω ειδική δεν ξεπερνούσε τα 6 χιλιόμετρα. Το 2023, όμως, τα δεδομένα αλλάζουν, με την ειδική να έχει μήκος 19,5 χιλιομέτρων.

Η προτεινόμενη ειδική αποτελείται από μεγάλες γρήγορες ευθείες όπου η απόδοση του αυτοκινήτου είναι απαραίτητη και δασικά τεχνικά τμήματα όπου οι οδηγικές ικανότητες έχουν τη μεγαλύτερη σημασία.

Θυμίζουμε ότι το Rally Greece Offroad του 2023 θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 21 Μαϊου με κέντρο τη Δυτική Μακεδονία και το Άργο Ορεστικό. Οι πρώτες τέσσερις ημέρες θα προσμετρήσουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Baja της FIA.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα