fbpx

F1: Ντεμπούτο με τις νέες τους ομάδες για Αλόνσο και Πιάστρι

F1: Ντεμπούτο με τις νέες τους ομάδες για Αλόνσο και Πιάστρι

Φερνάντο Αλόνσο και Όσκαρ Πιάστρι έκαναν ντεμπούτο με τις νέες τους ομάδες στις δοκιμές που ακολούθησαν τον τελευταίο αγώνα της σεζόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Οι ομάδες έμειναν στη Γιας Μαρίνα για τις σημερινές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από τις 9:00 έως τις 18:00 τοπική ώρα, μία τελευταία ευκαιρία να τρέξουν με τα φετινά μονοθέσια.

 Δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ο Φερνάντο Αλόνσο, έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την Aston Martin, την ομάδα με την οποία θα αγωνίζεται το 2023 αποχωρώντας από την Alpine. Ο Όσκαρ Πιάστρι έκανε τη δική του πρώτη εμφάνιση με τη McLaren ενώ ο Πιερ Γκασλί πήρε την άδεια από την πρώην του ομάδα, την AlphaTauri, για να τρέξει με την Alpine. Ο αντικαταστάτης του στην AlphaTauri, ο Νικ Ντε Φρις, δόθηκε δανεικός στη Mercedes για τη διαδικασία.

 Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ σημείωσε την πρώτη του παρουσία για τη Haas μετά την συμφωνία που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Ο μοναδικός που οδήγησε για πρώτη φορά μονοθέσιο F1 σήμερα ήταν ο Φρέντερικ Βέστι, ο οποίος ολοκλήρωσε το πρόγραμμα νέων οδηγών της Mercedes όντας στην W13.

 Όλες οι ομάδες παρουσιάστηκαν με 2 μονοθέσια, ένα για τους νέους οδηγούς που δεν έχουν εμπειρία μεγαλύτερη των 2 Γκραν Πρι και ένα με ελαστικά της Pirelli για την επόμενη σεζόν που θα έπρεπε να χειριστούν οι οδηγοί με περισσότερη εμπειρία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα