fbpx

F1: Αφήνει υποσχέσεις για το 2023 η Ferrari

F1: Αφήνει υποσχέσεις για το 2023 η Ferrari

Τα φετινά μονοθέσια της F1 εμφανίστηκαν για τελευταία φορά  στο Άμπου Ντάμπι με τη Ferrari να κάνει το 1-2-3 στις δοκιμές ενόψει της επόμενης σεζόν. Οι ομάδες είχαν το δικαίωμα να τρέξουν με 2 μονοθέσια στην πίστα Γιας Μαρίνα, με ένα από αυτά να δοκιμάζει τα ελαστικά του 2023 και το άλλο να δίνεται σε έναν αρχάριο οδηγό που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τόσο τη φετινή όσο και τη γόμα της επόμενης χρονιάς της Pirelli.

 Όλα τα παραπάνω έδωσαν την ευκαιρία σε μία σειρά οδηγών να κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση για τις νέες τους ομάδες, όπως έγινε με τους Φερνάντο Αλόνσο, Πιερ Γκασλί, Όσκαρ Πιάστρι, Νικ Ντε Φρις και Νίκο Χούλκενμπεργκ.

 Στο τέλος της διαδικασίας των 9 ωρών ταχύτερος όλων αποδείχθηκε ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari γυρίζοντας στο 1:25.245 ενώ ακολούθησε ο ομόσταβλός του, Σαρλ Λεκλέρ, με διαφορά λίγο πάνω από το δέκατο του δευτερολέπτου. Ο Σάινθ αντικατέστησε τον Λεκλέρ το απόγευμα ενώ ο Ρόμπερτ Σβάρτσμαν ήταν ο πρωτοεμφανιζόμενος της ομάδας ο οποίος προς το τέλος έκανε τον τρίτο καλύτερο χρόνο.

 Ο Γκασλί ήταν ο 4ος ταχύτερος στην πρώτη του ημέρα με την Alpine, κάπου 4 δέκατα πίσω από τον Σάινθ με έναν εξαιρετικό γύρο περίπου 10 λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας υπό τα φώτα των προβολέων. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν της Red Bull ήταν 5ος αντικαθιστώντας τον Σέρτζιο Πέρεζ μετά το μεσημέρι κάνοντας 76 γύρους και βρέθηκε μπροστά από το δίδυμο της Williams, των Άλεξ Άλμπον και Λόγκαν Σάρτζεντ. Η Williams ήταν μία από τις τρεις ομάδες που εμφανίστηκαν με το πλήρες ρόστερ οδηγών τους για το 2023, κάτι που έκαναν επίσης McLaren και AlphaTauri.

 Ο Ντε Φρις ήταν 7ος ταχύτερος και αυτός με τους περισσότερους γύρους, 152 τον αριθμό, έχοντας ένα γλίστρημα το πρωί ωστόσο κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τους Λανς Στρολ της Aston Martin, Λίαμ Λόουσον της Red Bull, που όπως και ο Ντε Φρις έχασε τον έλεγχο στην 5η στροφή και Τζακ Ντούχαν για την Alpine.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα