fbpx

F1: Επίσημα στη Williams για το 2023 ο Σάρτζεντ

F1: Επίσημα στη Williams για το 2023 ο Σάρτζεντ

Στα 21 του χρόνια ο Λόγκαν Σάρτζεντ θα γίνει ο πρώτος Αμερικανός που θα αγωνιστεί στη F1 μετά τον Αλεξάντερ Ρόσι που πήρε μέρος σε 5 αγώνες το 2015 και ο πρώτος από τη χώρα που έχει συμβόλαιο για όλη την σεζόν μετά τον Σκοτ Σπιντ το 2007.

 Ο Σάρτζεντ πήρε την 4η θέση στο πρωτάθλημα της F2 όντας μέλος του προγράμματος εξέλιξης οδηγών της Williams εδώ και πάνω από ένα έτος ενώ ήταν παρών σε τέσσερα σκέλη πρώτων ελεύθερων δοκιμών στη διάρκεια της σεζόν. «Αποτελεί τεράστια τιμή και είναι ένα όνειρο που πραγματοποιείται το να παίρνω αυτή την ευκαιρία να αγωνιστώ στη F1 με τη Williams», είπε ο Σάρτζεντ. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα και στην ιδιοκτήτρια Dorilton Motor Sports για την στήριξη που είχα από την ημέρα που μπήκα στην ομάδα, στο Γκραν Πρι ΗΠΑ του 2021».

 Ο επικεφαλής της ομάδας, Γιοστ Κάπιτο, είχε δηλώσει από το φετινό Γκραν Πρι Ηνωμένων Πολιτειών τον περασμένο μήνα ότι ο Σάρτζεντ θα αντικαταστήσει τον Καναδό Νίκολας Λατίφι για το 2023 υπό την προϋπόθεση ότι θα αποκτούσε την αγωνιστική άδεια, κάτι που κατάφερε με την 4η θέση στην σεζόν της F2.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα