fbpx

WTCR: Σαουδάραβας οδηγός στο φινάλε της σεζόν

WTCR: Σαουδάραβας οδηγός στο φινάλε της σεζόν

Ο Αχμέντ Μπιν Χανέν ετοιμάζεται να γράψει ιστορία όντας ο πρώτος οδηγός από την Σαουδική Αραβία που θα πάρει μέρος στο φινάλε της σεζόν του παγκοσμίου κυπέλλου Touring Car και μάλιστα μπροστά στο κοινό της χώρας του, το διάστημα 25 με 27 Νοεμβρίου.

 Κάτοικος του Ριγιάντ, ο Μπιν Χανέν θα είναι ο 91ος οδηγός που θα οδηγήσει στο WTCR και θα έχει την ευκαιρία να αξιοποιήσει την εμπειρία του από την συμμετοχή του στους αγώνες TCR στην περιοχή.

 Έχοντας κερδίσει τον τίτλο στην ακαδημία GT Μέσης Ανατολής το 2014, ο Μπιν Χανέν έγινε οδηγός της NISMO και πήρε μέρος σε επιλεγμένους αγώνες αντοχής, όπως τις 24 ώρες του Ντουμπάι. Με το βάθρο στο πρωτάθλημα 2.000 κ.εκ. του Μπαχρέιν το 2018 και το 2019, ο Μπιν Χανέν συνέχισε στο Jaguar I-Pace Trophy και πήρε την 3η θέση στην κατηγορία Pro-Am στο τέλος της σεζόν 2018-2019.

 Όπως και οι αντίπαλοί του στο WTCR, ο Μπιν Χανέν, δεν έχει αγωιστεί ποτέ στην πίστα της Τζέντα που βρίσκεται στις όχθες της ερυθράς θάλασσας, ωστόσο ελπίζει ότι η εμπειρία του από το Jaguar I-Pace eTrophy θα αποδειχθεί χρήσιμη.

 «Πάντα αγωνιζόμασταν μεταξύ τσιμεντένιων τειχών εκεί και σε πολύ στενότερες πίστες οπότε δεν με πειράζει αυτή η πρόκληση. Η πίστα δείχνει πραγματικα καλή. Θέλω να τερματίσω όσο ψηλότερα γίνεται αλλά θέλω να αγωνιστώ καθαρά».

Ο Μπιν Χανέν θα πάρει την πρώτη εικόνα από την Audi RS3 LMS κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών στις 25 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα