fbpx

Formula 1: Φεύγει από τη Haas ο Σουμάχερ, έρχεται ο Χούλκενμπεργκ! (pics)

Formula 1: Φεύγει από τη Haas ο Σουμάχερ, έρχεται ο Χούλκενμπεργκ! (pics)

Το… μάλλον αναμενόμενο, τελικά συνέβη. Η Haas αποφάσισε να μην ανανεώσει τη συνεργασία της με τον Μικ Σουμάχερ, ανακοινώνοντας και επισήμως τον τερματισμό της κοινής τους συνύπαρξης στο γκριντ, μετά το φινάλε της σεζόν στη Formula 1. Λίγα λεπτά αργότερα, η αμερικανική ομάδα ανακοίνωσε την επιστροφή του Νίκο Χούλκενμπεργκ στο πρωτάθλημα, καθώς αυτός θα καλύψει τη θέση του Σουμάχερ.

Για τον γιο του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Μίκαελ Σουμάχερ, αυτή η εξέλιξη, αν και άσχημη, είναι κατανοητή, αφού στις δύο σεζόν που είχε με τη Haas δεν μπόρεσε να δείξει την απαραίτητη βελτίωση, ώστε να γίνει ένας πιο τακτικός… συλλέκτης βαθμών. Το 2021 ο Σουμάχερ δεν πλασαρίστηκε ούτε μία φορά στη βαθμολογούμενη δεκάδα, ενώ φέτος αυτό συνέβη μόνο σε δύο αγώνες, στα Γκραν Πρι Βρετανίας και Αυστρίας, αμφότερα τον Ιούλιο.

Στον αντίποδα, ο Νίκο Χούλκενμπεργκ επιστρέφει στις πίστες ως full time οδηγός έπειτα από ένα διάλειμμα δύο ετών. Μετά το τέλος της σεζόν του 2019, ο 35χρονος σήμερα Γερμανός άφησε τη Renault και είχε μονάχα τέσσερις… έκτακτες συμμετοχές σε αγώνες με την Aston Martin, τις δύο επόμενες χρονιές. Αυτή θα είναι η πρώτη συνεργασία του με τη Haas, ενώ με αυτόν τον τρόπο αναιρείται το σενάριο μίας σεζόν δίχως μόνιμο Γερμανό πιλότο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα