fbpx

FIA WEC: Νίκη τίτλου στο Μπαχρέιν για την Toyota (vid)

FIA WEC: Νίκη τίτλου στο Μπαχρέιν για την Toyota (vid)

H Toyota είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στον οκτάωρο αγώνα του Μπαχρέιν, τον τελευταίο στην σεζόν του παγκοσμίου πρωταθλήματος αντοχής με τους Μάικ Κόνγουεϊ, Καμούι Κομπαγιάσι και Χοσέ Μαρία Λόπεζ να παίρνουν τη νίκη ενώ ο τίτλος πήγε στους ομόσταβλους, Σεμπαστιάν Μπουεμί, Μπρέντον Χάρτλεϊ και Ρίο Χιρακάβα.

 Ο Ιάπωνας κατασκευαστής κυριάρχησε για άλλη μία χρονιά και στο Μπαχρέιν έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου για τέταρτη διαδοχική χρονιά. Το πλήρωμα του μονοθεσίου Νο.8 άρχισε τον αγώνα από την πολ ποζίσιον ωστόσο ο Κόνγουεϊ είχε καλύτερο ρυθμό με το Νο.7και σύντομα πέρασε μπροστά.

 Ο Κομπαγιάσι διεύρυνε τη διαφορά, φέρνοντας σε πλεονεκτική θέση τον Λόπεζ με τον τελευταίο να παίρνει τη νίκη με διαφορά 45 δευτερολέπτων. «Η ομάδα έκανε σπουδαία δουλειά», είπε ο Κομπαγιάσι ο οποίος με τους Κόνγουεϊ και Λόπεζ πήραν δεύτερη νίκη στη χρονιά. «Κάναμε το 1-2 στο τέλος και πήραμε το πρωτάθλημα και τον τίτλο στις ομάδες».

 Η Alpine με τους Νικολά Λαπιέ, Ματιέ Βαξιβιέ και Άντρε Νεγκράο ολοκλήρωσαν την πρώτη τριάδα, με αρκετή διαφορά από τα δύο ιαπωνικά μονοθέσια.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα