fbpx

WorldSBK: Πρωταθλητής ο Άλβαρο Μπαουτίστα (vids)

WorldSBK: Πρωταθλητής ο Άλβαρο Μπαουτίστα (vids)

Ο Άλβαρο Μπαουτίστα είναι ο κάτοχος του τίτλου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbikes για το 2022. Ο Ισπανός της Ducati πήρε τη δεύτερη θέση στον τελευταίο αγώνα της Μανταλίκα στην Ινδονησία και πήρε αρκετούς βαθμούς ώστε να εξασφαλίσει τον τίτλο πριν τον τελευταίο σταθμό της σεζόν στο Φίλιπ Άιλαντ της Αυστραλίας την επόμενη εβδομάδα.

Ο πρωταθλητής του 2021, ο Τόπρακ Ραζγκατλιόγκλου της Yamaha, πήρε τη νίκη στους δύο μεγάλους αγώνες και τον Superpole Race αλλά με τον Μπαουτίστα να περιορίζει τις βαθμολογικές απώλειες ο Τούρκος έχασε τη μάχη για τον τίτλο. Στην πρώτη τριάδα βρέθηκε και ο Βρετανός Τζόναθαν Ρέι της Kawasaki.

 Ο Μπαουτίστα, 16 χρόνια μετά την κατάκτηση του τίτλου στην τότε κατηγορία των 125 κυβικών εκατοστών, έγινε ο τρίτος διαφορετικός πρωταθλητής τις τελευταίες τρεις σεζόν με τη Ducati να παίρνει τον τίτλο για πρώτη φορά από το 2011, όταν τότε το είχε πετύχει με έναν άλλον Ισπανό αναβάτη, τον Κάρλος Τσέκα.

 Με τη νίκη αυτή ο Ραζγκατλιόγκλου έφτασε τις 32 στην καριέρα του και τις 14 στην σεζόν ισοφαρίζοντας το ρεκόρ επιτυχιών σε μία αγωνιστική περίοδο που είχε πετύχει ο Μπεν Σπις με τη Yamaha το 2009.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα