fbpx

Ράλι Ιαπωνίας: Θριαμβευτής στο φινάλε ο Τιερί Νεβίλ! (pic)

Ράλι Ιαπωνίας: Θριαμβευτής στο φινάλε ο Τιερί Νεβίλ! (pic)

Νικητής του Ράλι Ιαπωνίας αναδείχθηκε ο Τιερί Νεβίλ. Ο Βέλγος οδηγός της Hyundai κράτησε με έναν μάλλον… αγχωτικό τρόπο την Κυριακή το προβάδισμα που είχε αποκτήσει από τις προηγούμενες ημέρες, φτάνοντας έτσι στη δεύτερη φετινή του νίκη σε αγώνα, μετά το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις.

Ο Νεβίλ μπήκε στην πρώτη από τις πέντε ειδικές της Κυριακής με προβάδισμα 4.0 δευτερολέπτων από τον Έλφιν Έβανς, όμως η κακή επιλογή ελαστικών του Βέλγου ψαλίδισε τη διαφορά στο μόλις +0.6 μετά την πρώτη ειδική. Στην αμέσως επόμενη διαδρομή όμως, ο Βρετανός της Toyota είχε κλατάρισμα, με αποτέλεσμα να χάσει περίπου ενάμιση λεπτό και μαζί κάθε ελπίδα για την ανατροπή.

Στην τελική κατάταξη, δεύτερος πλασαρίστηκε ο Οτ Τάνακ (+1:11.1) στον τελευταίο του αγώνα με τη Hyundai ενώ τρίτος ήταν ο Τακαμότο Κατσούτα (+2:11.3) της Toyota. Με αυτόν τον αγώνα έπεσε και επισήμως η αυλαία του πρωταθλήματος WRC του 2022, με τον Κάλε Ροβάνπερα να έχει ήδη εξασφαλισμένο από καιρό τον τίτλο στους οδηγούς και την Toyota να έχει επίσης εξασφαλισμένη από πριν την πρωτιά στους κατασκευαστές.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα