fbpx

F1, Γκραν Πρι Βραζιλίας: Νέα νίκη για τον Ράσελ, το 1-2 η Mercedes

F1, Γκραν Πρι Βραζιλίας: Νέα νίκη για τον Ράσελ, το 1-2 η Mercedes

Σχεδόν 24 ώρες μετά τη νίκη στον αγώνα σπριντ του Ιντερλάγκος στο Σάο Πάουλο, ο Βρετανός Τζορτζ Ράσελ πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του σε μεγάλο αγώνα, επικρατώντας στο Γκραν Πρι Βραζιλίας, τον προτελευταίο σταθμό της σεζόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1, με τη Mercedes να κάνει το 1-2, καθώς ο Λιούις Χάμιλτον ακολούθησε από τη δεύτερη θέση.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα το γεγονός ότι ο Λιούις Χάμιλτον ο οποίος παραμένει χωρίς νίκη στην σεζόν, για πρώτη φορά στα 15 χρόνια που αγωνίζεται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1, δεν έκανε την παραμικρή νύξη για να περάσει μπροστά, αν και επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

 Την ίδια στιγμή, ο Σαρλ Λεκλέρ, μάταια προσπαθούσε να ζητήσει εμμέσως από τη Ferrari να σκεφτεί τη μάχη για τη 2η θέση στη βαθμολογία οδηγών, ωστόσο ο Μονεγάσκος τερμάτισε τέταρτος, πίσω από τον ομόσταβλό του, Κάρλος Σάινθ. Ο Φερνάντο Αλόνσο πήρε την 5η θέση για την Alpine ενώ στη Red Bull, παρά τις εκκλήσεις της ομάδας στον Μαξ Φερστάπεν, με εξασφαλισμένο πλέον τον τίτλο σε οδηγούς και κατασκευαστές, να δώσει την 6η θέση στον ομόσταβλό του, Σέρτζιο Πέρεζ, σε αναγνώριση της προσφοράς και της βοήθειάς του στη φετινή πορεία, ο Ολλανδός δεν ανταποκρίθηκε ποτέ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη νίκη του ο Τζορτζ Ράσελ έγινε ο 113ος νικητής στην ιστορία της F1 ενώ στη μάχη για τη δεύτερη θέση στους κατασκευαστές και τους οδηγούς , τα πάντα θα κριθούν μεταξύ Ferrari και Mercedes στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, την επόμενη εβδομάδα στο Γκραν Πρι Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα