fbpx

World SBK: Παραμένει στη μάχη του τίτλου ο Ραζγκατλιόγκλου (vid)

World SBK: Παραμένει στη μάχη του τίτλου ο Ραζγκατλιόγκλου (vid)

Παγκόσμιος πρωταθλητής Superbikes το 2021, ο Τούρκος Τοπράκ Ραζγκατλιόγκλου της Yamaha, πήρε τη νίκη στον πρώτο αγώνα της Ινδονησίας, στην πίστα Μανταλίκα, που αποτελεί τον προτελευταίο σταθμό της σεζόν.

 Με το αποτέλεσμα αυτό ο Ραζγκατλιόγκλου κράτησε – τουλάχιστον μαθηματικά – ανοικτή τη μάχη για τον τίτλο με τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία της σεζόν, τον Ισπανό Άλβαρο Μπαουτίστα της Ducati, να ακολουθεί από τη δεύτερη θέση και το πλεονέκτημά του να μειώνεται από τους 82 στους 77 βαθμούς. Αντίθετα, η 3η θέση που πήρε ο Τζόναθαν Ρέι της Kawasaki, τον άφησε στους 102 βαθμούς μακριά από την κορυφή και εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Ο Ραζγκατλιόγκλου, ταχύτερος από το πρώτο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών και με ρεκόρ πίστας στις κατατακτήριες, έδειξε ότι διαθέτει ανώτερο ρυθμό και στη διάρκεια του αγώνα. Απών εξαιτίας τραυματισμού στον αστράγαλο στο FP3 ήταν ο Λουκά Μαχιά όπως και ο Ίκερ Λεκουόνα με τον Ισπανό της Honda να έχει υποστεί κάταγμα σε σπόνδυλο. Ο Ραζγκατλιόγκλου πήρε τη νίκη στον 900ό αγώνα στην ιστορία του πρωταθλήματος ενώ μερικά χρόνια πριν είχε πάρει την πρώτη θέση και στον 800ό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα