fbpx

F1, Γκραν Πρι Βραζιλίας: Νικητής στον αγώνα σπριντ ο Τζορτζ Ράσελ (vids)

F1, Γκραν Πρι Βραζιλίας: Νικητής στον αγώνα σπριντ ο Τζορτζ Ράσελ (vids)

Ο Βρετανός Τζορτζ Ράσελ της Mercedes αναδείχθηκε νικητής στον αγώνα σπριντ για το Γκραν Πρι Βραζιλίας.

 Ο Κέβιν Μάγκνουσεν της Χάας εκκίνησε από την πολ ποζίσιον σε μία κατατακτήρια διαδικασία που σημαδεύτηκε από τη βροχή και μία κόκκινη σημαία που προκάλεσε ο Ράσελ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν πήρε το προβάδισμα σε μόλις τρεις γύρους και για λίγο έδειχνε ότι θα φτάσει σε μία ακόμη επιτυχία.

 Ο Ράσελ, με μαλακή γόμα, άρχισε να πιέζει τον Ολλανδό της Red Bull στα μισά του αγώνα και μετά από αρκετές απόπειρες με το DRS, πήρε το πλεονέκτημα περνώντας μπροστά. Ο Φερστάπεν ήταν ο ένας από τους δύο οδηγούς που αγωνίστηκαν με τη μεσαία γόμα και στην συνέχεια έχασε τη 2η θέση από τον Κάρλος Σάινθ της Ferrari και στην συνέχεια την 3η από τον Λιούις Χάμιλτον.

 Η νίκη για τον Ράσελ σημαίνει ότι θα εκκινήσει από την πολ ποζίσιον του αγώνα της Κυριακής ενώ ο Σάινθ που έχει ποινή 5 θέσεων επειδή άλλαξε κινητήρα θα φέρει τον Χάμιλτον στην πρώτη σειρά εκκίνησης. Ο Μάγκνουσεν που εκκίνησε από την πολ ποζίσιον πήρε την 8η και τελευταία βαθμολογούμενη θέση ενώ 4ος ήταν ο Φερστάπεν, 5ος ο ομόσταβλός του, Σέρτζιο Πέρεζ και 6ος ο Σαρλ Λεκλέρ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα