fbpx

F1, Γκιγιόμ Ροκλάν: «Αδύναμος τεχνικά ο Φερστάπεν»

F1, Γκιγιόμ Ροκλάν: «Αδύναμος τεχνικά ο Φερστάπεν»

Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής μηχανικό αγώνων της Red Bull, τον Γκιγιόμ Ροκλάν, ο Μαξ Φερστάπεν δεν είναι ο πιο πλήρης οδηγός που έκανε την εμφάνισή του στην ομάδα. Αυτός ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ που πήρε τέσσερις παγκόσμιους τίτλους το διάστημα 2010-2013 με τον Ροκλάν να χαρακτηρίζει αδύναμο τεχνικά τον Ολλανδό.

 Ο Ροκλάν είχε το ρόλο του αρχιμηχανικού αγώνων στη Red Bull από το 2015 μέχρι φέτος και παρά το γεγονός ότι χαρακτήρισε τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή F1 κυρίαρχο και ωριμότερο φέτος, αναφέρθηκε στα πρώτα του βήματα στην ομάδα. Μιλώντας στο podcast του γαλλικού Eurosport, ο Ροκλάν είπε: «Πιστεύω ότι ο Σεμπάστιαν ήταν πολύ πιο πλήρης οδηγός από τον Μαξ όταν βρεθηκε στην ομάδα μας. Σε επαγγελματικό επίπεδο, στην τεχνική, το διαλογισμό. Είχε εξασκηθεί στην «σχολή» του Μίκαελ Σουμάχερ που ήταν το πρότυπό του»

 «Έκανε πολλές ερωτήσεις, κρατούσε πολλές σημειώσεις και όταν βρέθηκε μαζί μας ήταν πολύ αναλυτικός. Δεν αποτελεί σύμπτωση η κατάκτηση τόσων τίτλων. Ήταν πιο προετοιμασμένος τεχνικά και πνευματικά. Θεωρώ ότι ο Μαξ έχει περισσότερο φυσικό ταλέντο, σε αυτό βασίζεται περισσότερο αλλά ο Σεμπάστιαν ήταν πιο πλήρης. Ο Μαξ ήταν πάντα «αφεντικό», έχει τεράστια αυτοπεποίθηση, γνωρίζει τι θέλει και είναι πολύ ευθύς. Θα είμαι ειλικρινής όμως, ο Μαξ είναι αδύναμος τεχνικά συγκριτικά με τους άλλους οδηγούς που έχουμε συνεργαστεί και πιστεύω ότι έχει ακόμα μεγάλη πρόοδο να σημειώσει».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα