fbpx

WRC: Στρέφεται προς Λάπι η Hyundai

WRC: Στρέφεται προς Λάπι η Hyundai

Την περίπτωση του Εσαπέκα Λάπι φαίνεται πως βλέπει με αρκετά θετικό μάτι η Hyundai. Η κορεατική ομάδα καλείται με το φινάλε της τρέχουσας σεζόν να γεμίσει το κενό που θα αφήσει η φυγή του Οτ Τάνακ και η περίπτωση του Φινλανδού μοιάζει να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες από κάθε άλλον υποψήφιο, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή.

Ο Λάπι ανήκει μεν στο δυναμικό της Toyota, ωστόσο η συνεργασία του έχει χαρακτήρα part time. Φέτος ο Φινλανδός αγωνίστηκε σε 7 από τα 12 Ράλι της χρονιάς και έκλεψε τις εντυπώσεις με τα πλασαρίσματά του στο βάθρο σε Σουηδία, Φινλανδία και Βέλγιο. Αν και κατά τη διάρκεια του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις είχε γίνει γνωστό πως υπήρχαν ήδη συζητήσεις με την Toyota για ανανέωση της συνεργασίας, έως τώρα αυτό δεν έχει συμβεί.

Με τα προηγούμενα δεδομένα, μία συνέχιση του φετινού μοντέλου συνεργασίας (part time) με την Toyota θα ήταν ικανοποιητική για τον Λάπι, αλλά και για την ομάδα, μιας και ο επικεφαλής της Γιάρι Μάτι Λάτβαλα ξεκαθάρισε πως επιθυμία του είναι να διατηρήσει ακριβώς την ίδια σύνθεση οδηγών και το 2023. Ωστόσο, τα νέα δεδομένα είναι το κενό που προέκυψε στη Hyundai από την προσεχή αποχώρηση του Τάνακ.

Με μία θέση full time οδηγού να είναι διαθέσιμη, ο Λάπι φαντάζει δύσκολο να αγνοήσει μία τέτοια πρόταση και με έναν οδηγό που μετράει φέτος τρία βάθρα είναι δύσκολο η Hyundai να αγνοήσει την προοπτική να του κάνει αυτή την πρόταση. Σε κάθε περίπτωση, με την ολοκλήρωση του Ράλι Ιαπωνίας (10-13 Νοεμβρίου) είναι πιθανό να υπάρξουν σύντομα χειροπιαστές εξελίξεις.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα