fbpx

Μάρκεθ: “Έπεσα επειδή φρέναρα καθυστερημένα”

Μάρκεθ: “Έπεσα επειδή φρέναρα καθυστερημένα”

Την λανθασμένη ενέργεια που οδήγησε στην πτώση του και εγκατάλειψη από το Γκραν Πρι της Βαλένθια αποκάλυψε ο Μαρκ Μάρκεθ. Ο Ισπανός αναβάτης της Honda ανέφερε συγκεκριμένα πως αυτό το λάθος προήλθε από την προσπάθειά του να πιέσει τα πράγματα για αρκετούς συνεχόμενους γύρους, ενώ αποκάλυψε πως η μοτοσικλέτα του εμφάνισε και μηχανικό πρόβλημα, κατά τη διάρκεια του τελευταίου αγώνα της χρονιάς στο Moto GP.

“Αυτό συνέβη επειδή φρέναρα καθυστερημένα. Από την αρχή της ημέρας, από την εκκίνηση, συνειδητοποίησα πως υπήρχε κάποιο πρόβλημα, διότι εάν δείτε τα στατιστικά μου σε όλη τη χρονιά, πάντοτε κάνω καλές εκκινήσεις. Αντιθέτως, αυτή τη φορά έχασα θέσεις στην εκκίνηση. Ένιωσα κατευθείαν κάτι.

Καθώς προχωρούσα, ένιωσα αλλαγή στη ροπή ισχύος. Δεν ήταν η ίδια με αυτήν που είχαμε στις ελεύθερες δοκιμές. Όταν έφτασα στα πιτ για να το ελέγξουμε, η ομάδα συνειδητοποίησε ποιο είναι το πρόβλημα, οπότε αυτό υπήρχε.

Ήμουν στην τέταρτη θέση, είδα πως οι υπόλοιποι πίσω μου ήταν αρκετά μακριά για να διεκδικήσουν και αυτοί θέση στο βάθρο, οπότε αποφάσισα να επιτεθώ. Έτσι, είχα αυτό το καθυστερημένο φρενάρισμα.

Είναι φυσιολογικό, όταν φρενάρεις αργοπορημένα μπορεί να κάνεις καλό χρόνο σε έναν, δύο ή τρεις γύρους. Αλλά 27 γύροι με διαρκή πίεση, σημαίνει πως έχεις μεγάλες πιθανότητες να χάσεις τον έλεγχο”, ανέφερε συγκεκριμένα ο Μάρκεθ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα