fbpx

FIA WEC: Με Lamborghini από το 2024 η Iron Lynx

FIA WEC: Με Lamborghini από το 2024 η Iron Lynx

H Lamborghini θα συνεργαστεί με την ομάδα της Iron Lynx πάνω στο πρόγραμμά της στο LMDh με στόχο από το 2024 να παίρνει μέρος τόσο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής όσο και στο IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

 Το όχημα, το οποίο ακόμα δεν έχει ονομασία, θα πάρει μέρος με τα χρώματα της Iron Lynx στις δύο παραπάνω διοργανώσεις αν και ο Ιταλός κατασκευαστής δεν έχει προς το παρόν αποκαλύψει πόσα οχήματα θα έχει στο κάθε πρωτάθλημα.

 Η Iron Lynx τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην κατηγορία GT με τα αυτοκίνητα της Ferrari και πρόσφατα έχει παρουσία σε WEC, Ευρωπαϊκό Le Mans Series και GT World Challenge Europe. Για το 2023 η ομάδα θα χρησιμοποιεί τη Lamborghini Huracan Evo2 GTE και θα έχει ένα όχημα με το δικό της όνομα στην κατηγορία GTWCE στην αντοχή όπως και σε τέσσερις γύρους στο IMSA. Και στις δύο κατηγορίες θα υπάρχει μία ομάδα που θα αποτελείται μόνο από γυναίκες οδηγούς ενώ ένα τρίτο αυτοκίνητο θα εμφανιστεί στον πρώτο αγώνα της σεζόν του IMSA, τις 24 ώρες της Ντεϊτόνα.

 Η συνεργασία μεταξύ Iron Lynx και Prema θα έχει συνέχεια μέσα από το πρόγραμμα της Lamborghini στα μονοθέσια καθώς οι δύο εταιρείες ενώθηκαν υπό την ιδιοκτησία της DC Racing Solutions της Ντέμπορα Μάγιερ. Η Prema έκανε ντεμπούτο στην LMP2 φέτος σε WEC και ELMS παίρνοντας τον τίτλο στη δεύτερη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα