fbpx

MotoGP: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Μπανιάια (vid)

MotoGP: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Μπανιάια (vid)

Ο Φραντσέσκο Μπανιάια είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP για το 2022 τερματίζοντας στην 9η θέση του Γκραν Πρι στη Βαλένθια, του τελευταίου αγώνα της σεζόν, ενώ ο μεγάλος του αντίπαλος, ο Φάμπιο Κουαρταραρό κατέλαβε την τέταρτη θέση. Συγκίνηση για τον Άλεξ Ρινς ο οποίος πήρε την τελευταία νίκη για την Suzuki.

 Ο Κουαρταραρό της Yamaha χρειαζόταν τη νίκη για να έχει ελπίδα να κάνει την ανατροπή και να διατηρήσει τον τίτλο του ενώ η αποστολή για τον Μπανιάια ήταν σαφώς ευκολότερη με τον Ιταλό να χρειάζεται την 14η θέση για να εξασφαλίσει τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο για την Ducati από το 2007.

 Παρά τη μεγάλη ένταση του αγώνα, με τον Κουαρταραρό να είναι ταχύτερος στην πίστα από τον Μπανιάια, η ένατη θέση ήταν αρκετή για τον Ιταλό ώστε να πάρει το πρωτάθλημα, ο πρώτος Ιταλός που το καταφέρνει μετά τον Βαλεντίνο Ρόσι το 2009 και ο πρώτος στην ιστορία που παίρνει τον τίτλο σε μία σεζόν που είχε πέντε εγκαταλείψεις.

 Στην κορυφή του αγώνα, ο Ρινς αντιστάθηκε στην αρχική πίεση του Χόρχε Μάρτιν και πήρε την τελευταία νίκη για την Suzuki καθώς ο Ιάπωνας κατασκευαστής αποχωρεί από το πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα