fbpx

Formula E: Με Μορτάρα και Γκίντερ η Maserati τη νέα σεζόν

Formula E: Με Μορτάρα και Γκίντερ η Maserati τη νέα σεζόν

O Εντοάρντο Μορτάρα παραμένει στη Venturi που από τη νέα σεζόν θα ονομάζεται Maserati MSG και θα έχει ομόσταβλο τον πρώην οδηγό της Nissan, Μαξιμίλιαν Γκίντερ.

 Δεύτερος στην σεζόν της Formula E την σεζόν 2020-21 και διεκδικητής του τίτλου φέτος, ο Μορτάρα παραμένει στη νέα εποχή της ομάδας. Ο Γκίντερ θα πάει από τη Nissan, κάτι που σημαίνει ότι η Maserati θα έχει δύο οδηγούς που πάρει νίκη σε αγώνα με το όνομα Maserati να μετρά περισσότερα από 60 χρόνια ιστορίας στους αγώνες μονοθεσίων.

 Ο Ελβετός πήρε τέσσερις νίκες αυτή την σεζόν για τη Venturi  αλλά δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι τέλους καθώς δεν πήρε βαθμό στους αγώνες που έγιναν σε Μονακό και Λονδίνο. Ο Γερμανός από την πλευρά του είχε μία δύσκολη σεζόν στη Nissan με απολογισμό μόλις 6 βαθμών ωστόσο έχει πάρει τρεις νίκες στην καριέρα του όταν οδηγούσε με την ομάδα της Andretti και τις μονάδες ισχύος της BMW.

 «Ως μισός Ιταλός, είναι προνόμιο και χαρά να βρίσκομαι στη Maserati», είπε ο Μορτάτα. «Είχα  τη χαρά να οδηγώ και τις τρεις γενιές μονοθεσίων της Formula E. Πιέζουμε την εξέλιξη της τεχνολογίας, ανυπομονώ να αγωνιστώ με το νέο μονοθέσιο στο Μεξικό. Η Formula E είναι πολύ ξεχωριστή, επειδή πηγαίνουμε σε αυτές τις υπέροχες πόλεις, είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι, αγωνιζόμαστε σε απίστευτες πόλεις, όπως για παράδειγμα στο Σάο Πάουλο την επόμενη χρονιά και το Κέιπ Τάουν».

 Η ανακοίνωση των Μορτάρα και Γκίντερ αφήνει μία κενή θέση, στη McLaren, με φαβορί να είναι ο Τζέικ Χιούζ για το ρόλο του ομόσταβλου του Ρενέ Ραστ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα