fbpx

FIA WEC: Την επιστροφή της Acura επιθυμεί ο Αλμπουκέρκε

FIA WEC: Την επιστροφή της Acura επιθυμεί ο Αλμπουκέρκε

Ο Φελίπε Αλμπουκέρκε λέει ότι…πονάει γνωρίζοντας ότι θα αγωνιστεί στις 24 ώρες του Λε Μαν το 2023 με μονοθέσιο LMP2 την στιγμή που η Acura έχει διαθέσιμο ένα LMDh για την κορυφαία κατηγορία.

 Ο Πορτογάλος οδηγός θα αγωνιστεί και την επόμενη χρονιά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής και IMSA WeatherTech Sports Car Championship με τις United Autosports και Wayne Taylor Racing αντίστοιχα. Στο δεύτερο πρωτάθλημα ωστόσο θα εμφανιστεί με το Acura ARX-06, το μονοθέσιο που δεν θα πάρει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής και τον 24ωρο αγώνα του Λε Μαν.

 «Αυτή την στιγμή η Acura ασχολείται μόνο με το IMSA αλλά σίγουρα ως οδηγός σε πονάει που θα αγωνιστείς στο Λε Μαν το 2023 με ένα LMP2, γνωρίζοντας ότι στο γκαράζ υπάρχει ένα όχημα απόλυτα ικανό να διεκδικήσει τον τίτλο και δεν είναι εκεί», είπε ο Αλμπουκέρκε. «Αυτός είναι ο λόγος που τροποποίησαν τους κανονισμούς, ώστε να μπορείς να παίρνεις μέρος τόσο στη Ντεϊτόνα όσο και στο Λε Μαν ώστε να μεγιστοποιηθεί η επένδυση του κατασκευαστή. Όταν αυτό δεν συμβαίνει, απογοητεύεσαι. Καταλαβαίνω ότι είναι πιο περίπλοκο από αυτό επειδή η Acura είναι μία αμερικανική εταιρεία και οι Ιάπωνες της Honda πρέπει να καταλάβουν τι να κάνουν, αλλά είμαστε έμπειροι και έχουμε την εμπειρία να τα καταφέρουμε».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα