fbpx

F1: Πιθανές οι δοκιμές του Βέστι με τη Mercedes στο Άμπου Ντάμπι

F1: Πιθανές οι δοκιμές του Βέστι με τη Mercedes στο Άμπου Ντάμπι

Νικητής αγώνας στη F2, ο Φρέντερικ Βέστι από τη Δανία, είναι το φαβορί για να κάνει δοκιμές με τη Mercedes στο Άμπου Ντάμπι. Η διαδικασία θα περιλαμβάνει 2 μονοθέσια για την κάθε ομάδα με τους οδηγούς αγώνων να χρησιμοποιούν τα ελαστικά της Pirelli για το 2023 ενώ οι πρωτοεμφανιζόμενοι, αυτοί δηλαδή που δεν έχουν περισσότερες από 2 συμμετοχές σε Γκραν Πρι, θα οδηγήσουν το άλλο μονοθέσιο.

 Η Mercedes έχει διαθέσιμη θέση για ρούκι καθώς ο Νικ Ντε Φρις αποδεσμεύτηκε για να οδηγήσει για την AlphaTauri όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο Φραντς Τοστ. Ο Βέστι ανακοινώθηκε ως μέλος της ομάδας νέων οδηγών της Mercedes τον Ιανουάριο του 2021 και δείχνει να είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για το πρόγραμμα της ομάδας.

 Η παρουσία του σε μία W13 δείχνει η πιο λογική κίνηση καθώς έχει ήδη περάσει από τον εξομοιωτή της ομάδας στο Μπράκλεϊ και αναμένεται να έχει περισσότερο χρόνο καθώς τόσο ο Ντε Φρις όσο και ο Στόφελ Βαντόρν αποχωρούν από το στρατόπεδο της ομάδας.

 Αυτή την σεζόν ανέβηκε στη F2 με την ART επικρατώντας στον αγώνα σπριντ του Μπακού και μέχρι στιγμής μετρά άλλα τέσσερα βάθρα περιλαμβανομένων των δεύτερων θέσεων στους 2 αγώνες της Μόντσα τον περασμένο μήνα. Ο Δανός είναι όγδοος στη βαθμολογία και με τον σταθμό του Άλμπου Ντάμπι να απομένει, είναι μόλις 9 βαθμούς μακριά από την τέταρτη θέση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα