fbpx

FIA WEC: Με δύο 499P οι δοκιμές της Ferrari

FIA WEC: Με δύο 499P οι δοκιμές της Ferrari

H Ferrari αποκάλυψε ότι πραγματοποιεί δοκιμές με δύο μοντέλα 499P από το καλοκαίρι στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής της επόμενης χρονιάς.

 Ο Ιταλός κατασκευαστής έχει χαράξει τη δική του στρατηγική αναφορικά με τις δοκιμές εστιάζοντας στην αξιοπιστία στο ένα και στην απόδοση στο άλλο. Ο Φερντινάντο Κανίτσo, επικεφαλής του σχεδιασμού και εξέλιξης GT Sportscar της Ferrari, έκανε τις σχετικές αποκαλύψεις. «Το ένα μονοθέσιο ήταν επικεντρωμένο στην απόδοση και σε αυτό το μονοθέσιο δεν μας ενδιαφέρει η αξιοπιστία», εξήγησε.

 Η στρατηγική της Ferrari στις δοκιμές με 2 μονοθέσια είναι διαφορετική από εκείνη που ακολουθούν Peugeot και Porsche, αντίπαλοι την επόμενη χρονιά μαζί με τις Toyota, Cadillac και πιθανόν τη Glickenhaus. Η Peugeot έκανε δοκιμές με ένα 9Χ8 LMH πριν και και μετά το ντεμπούτο του μονοθεσίου στον αγώνα της Μόντσα τον Ιούλιο.

 Η Porsche από την πλευρά της, δεν είχε δεύτερο 963 MLDh μέχρι και το πρώτο εξάμηνο των δοκιμών εξέλιξης, που άρχισε ένα χρόνο πριν τον 24ωρο αγώνα της Ντεϊτόνα για το IMSA SportsCar Championship τον Ιανουάριο με τον οποίο αρχίζει η σεζόν. Η Ferrari LMH που παρουσιάστηκε επίσημα στην Ίμολα, πάτησε πίστα για πρώτη φορά στις 6 Ιουλίου στο Φιοράνο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα