fbpx

Έτοιμος για το πρώτο τεστ με την Aston Martin στο Άμπου Ντάμπι ο Αλόνσο

Έτοιμος για το πρώτο τεστ με την Aston Martin στο Άμπου Ντάμπι ο Αλόνσο

Ο Φερνάντο Αλόνσο είναι έτοιμος να κάνει την πρώτη του εμφάνιση για την Aston Martin στις δοκιμές ελαστικών του Άμπου Ντάμπι. Οι δοκιμές, που θα γίνουν την Τρίτη μετά τον τελευταίο αγώνα της σεζόν θα περιλαμβάνουν  μονοθέσια ανά ομάδα με τους οδηγούς αγώνων να έχουν στο ένα μονοθέσιο τα ελαστικά της Pirelli για το 2023 ενώ οι ρούκι θα έχουν το άλλο.

 Παραδοσιακά οι δοκιμές του Άμπου Ντάμπι βλέπουν τους οδηγούς που αλλάζουν ομάδα για την επόμενη σεζόν να αποκτούν την πρώτη τους εμπειρία με το νέο τους περιβάλλον, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι έχουν απαλλαγεί από την προηγούμενη ομάδα τους.

 Ο επικεφαλής της AlphaTauri, Φραντς Τοστ, αποκάλυψε στο Μεξικό την Παρασκρυή ότι ο Νικ Ντε Φρις θα οδηγήσει για την ομάδα του ενώ ο Πιερ Γκασλί αναμένεται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση για την Alpine στο πλαίσιο μίας μεγαλύτερης συμφωνίας που τον αποδέσμευσε από τη Red Bull για το 2023.

 Ο Όσκαρ Πιάστρι δεν έχει αποδεσμευθεί από την Alpine ώστε να οδηγήσει για τη McLaren. Το αφεντικό της ομάδας από το Ένστοουν, ο Ότμαρ Σαφνάουερ είπε στο Μεξικό: «Πιστεύω ότι η νομική μας ομάδα το συζητά τώρα και δεν ξέρω, ίσως να έχουμε πρισσότερα την επόμενη εβδομάδα, οπότε να με ρωτήσετε στη Βραζιλία».

 Ο Αλόνσο θα έπρεπε να αποκτήσει άδεια καθώς αφήνει την Alpine χωρίς να υπάρχει άμεση εμπλοκή της Aston Martin. Σε ερώτηση για το αν έχει κάποια χαρτιά στα χέρια του που τον βοήθησαν να πάρει αυτή την άδεια ο Ισπανός χαμογέλασε και απάντησε: «Πάντα έχω τον έλεγχο της μοίρας μου».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα