fbpx

FIA WEC: Αποκαλυπτήρια για το Hypercar της Ferrari

FIA WEC: Αποκαλυπτήρια για το Hypercar της Ferrari

Το νέο πρωτότυπο της Ferrari που θα πάρει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής της επόμενης σεζόν παρουσιάστηκε από τον Ιταλό κατασκευαστή με την κωδική ονομασία 499P.

 Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην Ίμολα ενώ έγιναν γνωστά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινητήρα εσωτερικής καύσης που θα χρησιμοποιεί. Η ονομασία 499P ακολουθεί την παράδοση που άρχισε από τα πρώτα μοντέλα της εταιρείας, με το 499 να σημαίνει τη χωρητικότητα σε κυβικά εκατοστά του κάθε κυλίνδρου στον τρίλιτρο κινητήρα twin-turbo V6 ενώ το P έρχεται από τη λέξη prototype (πρωτότυπο).

 Ο κινητήρας έχει την ίδια αρχιτεκτονική 120 μοιρών με εκείνον της νέας 296 GT3 που παρουσιάστηκε τον Ιούλιο, ωστόσο πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο σχέδιο. «Δεν είναι ο ίδιος κινητήρας», είπε ο Φερντινάντο Κανίτσο, επικεφαλής σχεδιασμού και εξέλιξης στο αγωνιστικό τμήμα GT sportscar της Ferrari. «Η επιλογή του V6 ήταν σίγουρα η σωστή κατεύθυνση αναλογιζόμενοι τον τρόπο που κινούνται τα αυτοκίνητα παραγωγής μας. Ο V6 είναι μικρός και ελαφρύς και αυτό μας δίνει πλεονέκτημα στην κατανομή και το κέντρο βάρους».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα