fbpx

F1, Γκραν Πρι Μεξικού: Στην πολ ποζίσιον ο Φερστάπεν (vid)

F1, Γκραν Πρι Μεξικού: Στην πολ ποζίσιον ο Φερστάπεν (vid)

O παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν επικράτησε των δύο οδηγών της Mercredes, Τζορτζ Ράσελ και Λιούις Χάμιλτον, παίρνοντας την πολ ποζίσιον για το Γκραν Πρι Μεξικού.

 Οι δύο γύροι του Ολλανδού της Red Bull στο Q3 ήταν αρκετά καλοί για να πάρει την πρώτη θέση ωστόσο η τελευταία του προσπάθεια ήταν θεαματική καθώς με 1:17.775 αποδείχθηκε ταχύτερος με διαφορά άνω των τριών δεκάτων του δευτερολέπτου από τον Ράσελ. Το λάθος του τελευταίου στη δωδέκατη στροφή έσβησε κάθε ελπίδα να απαντήσει ενώ τρίτος ταχύτερος ήταν ο Χάμιλτον.

 «Η ομάδα το άξιζε περισσότερο σήμερα», είπε ο Ράσελ. «Παρουσίασε ένα πραγματικά σπουδαίο μονοθέσιο αυτό το διήμερο. Είναι μία απόδειξη της σκληρής δουλειάς που κάνει εδώ και καιρό».

 Μπροστά στο κοινό της χώρας του ο Σέρτζιο Πέρεζ θα εκκινήσει από την 4η θέση ενώ ο Βάλτερι Μπότας της Alfa Romeo θα βρίσκεται μεταξύ των οδηγών της Ferrari Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ που θα εκκινήσουν από την 5η και 7η θέση αντίστοιχα. Ο Λάντο Νόρις ήταν όγδοος για τη McLaren, μπροστά από τις Alpine των Φερνάντο Αλόνσο και Εστεμπάν Οκόν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα