fbpx

F1, Γκραν Πρι Μεξικού: Έκανε το ρεκόρ νικών ο Φερστάπεν (vid)

F1, Γκραν Πρι Μεξικού: Έκανε το ρεκόρ νικών ο Φερστάπεν (vid)

Πρωταθλητής στους οδηγούς από το Γκραν Πρι Ιαπωνίας, με τη Red Bull να κατακτά τον τίτλο στους κατασκευαστές στο Γκραν Πρι Ηνωμένων Πολιτειών, ο Ολλανδός πήρε τη νίκη στο Γκραν Πρι Μεξικού και έγινε ο πρώτος στην ιστορία που φτάνει τις 14 πρωτιές σε μία σεζόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα F1, ένα ρεκόρ που πριν από τον αγώνα μοιραζόταν με τους Μίκαελ Σουμάχερ (2004) και Σεμπάστιαν Φέτελ (2013).

Ο κάτοχος του τίτλου ηγήθηκε από την αρχή με τον Λιούις Χάμιλτον της Mercedes να τερματίζει στη δεύτερη θέση και το βάθρο να ολοκληρώνει μπροστά στο κοινό της χώρας του ο Σέρτζιο Πέρεζ. Ο Γερμανός κατασκευαστής προσπάθησε να κάνει την ανατροπή με τον Φερστάπεν να εκκινεί με «πατημένα» ελαστικά, ωστόσο στα μισά του αγώνα ο Χάμιλτον είχε μείνει 8 δευτερόλεπτα πίστα μετά από ένα πιτ-στοπ που είδε τον Βρετανό να βάζει την σκληρότερη γόμα ελπίζοντας να κάνει την κίνησή του αργότερα.

 Στους δύο αγώνες που απομένουν, με τον επόμενο και προτελευταίο της σεζόν στην πίστα Ιντερλάγκος για το Γκραν Πρι Βραζιλίας, η μάχη θα είναι έντονη τόσο για τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία των οδηγών όσο και για τη δεύτερη θέση σε εκείνη των κατασκευαστών.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα