fbpx

F1: Αποδέχεται τη «δρακόντεια» ποινή ο Κρίστιαν Χόρνερ

F1: Αποδέχεται τη «δρακόντεια» ποινή ο Κρίστιαν Χόρνερ

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, αποδέχεται την ποινή που επιβλήθηκε στην ομάδα του από τη FIA για την υπέρβαση του ορίου κόστους χαρακτηρίζοντας την ποινή ως δρακόντεια.

 Με το τέλος της σεζόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 να πλησιάζει, η αρμόδια αρχή έκρινε ότι η Red Bull Racing ξεπέρασε το όριο κόστους της περασμένης αγωνιστικής σεζόν. H Mercedes αλλά και οι άλλες ομάδες είχαν διαμαρτυρηθεί για το γεγονός που οδήγησε σε έναν πόλεμο δηλώσεων μεταξύ των επικεφαλής.

 Μιλώντας ενόψει του Γκραν Πρι Μεξικού ο Χόρνερ εξήγησε γιατί αποφάσισε να αποδεχθεί την ποινή και να μην ασκήσει έφεση. «Γιατί αποδεχθήκαμε την ποινή; Η διαδικασία θα μπορούσε να συνεχιστεί για μήνες και να έκλεινε σε ένα χρόνο από τώρα με πολλές φήμες και προσβολές να κάνουν την εμφάνισή τους οπότε σκεφτήκαμε ότι προς όφελος όλων θα ήταν καλύτερο να κλείσει το θέμα εδώ. Αποδεχόμαστε τη δρακόντεια ποινή, απρόθυμα, αλλά την αποδεχόμαστε».

 Ο ίδιος συνέχισε μιλώντας για την κλίμακα της ποινής. «Τα 7 εκατομμύρια δολάρια είναι ένα μεγάλο ποσό και το πιο δρακόντειο σκέλος της ποινής είναι η μείωση κατά 10% του διαθέσιμου χρόνου στη αεροδυναμική σήραγγα, αυτό σημαίνει μεταξύ 25 και 50 εκατοστών του δευτερολέπτου στο γύρο».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα