fbpx

MotoGP, Μπαγκνάια: «Έτσι θα κερδίσω το πρωτάθλημα»

MotoGP, Μπαγκνάια: «Έτσι θα κερδίσω το πρωτάθλημα»

Ο Πέκο Μπαγκνάια βρίσκεται μια ανάσα από την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου, δήλωσε όμως ότι θα αντιμετωπίσει το τελευταίο Grand Prix της σεζόν όπως συνήθως, καθώς η υπερβολική προσοχή μπορεί να φέρει μεγάλα προβλήματα.

Ο οδηγός της Ducati πήρε τεράστια νίκη στη Μαλαισία αλλά η τρίτη θέση του Φάμπιο Κουαρτάραρο κράτησε ζωντανές τις ελπίδες του παγκόσμιου πρωταθλητή να διατηρήσει το στέμμα του. Ο Ιταλός πλέον θέλει μόλις 2 πόντους στο Grand Prix της Βαλένθια για να φτάσει στην γη της Επαγγελίας, ενώ ο Γάλλος πρέπει να πάρει υποχρεωτικά πρώτος τη καρό σημαία. Ως αποτέλεσμα, ο Μπαγκνάια δεν χρειάζεται να πάρει ρίσκα για να σφραγίσει το πρώτο πρωτάθλημα οδηγών της Ducati μετά το 2007.

Ο Μπαγκνάια τόνισε ότι δεν θα είναι υπερπροσεκτικός στον αγώνα της Βαλένθια, καθώς κάτι τέτοιο θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

«Όσον αφορά τη μάχη του τίτλου, μπορεί με αυτό τον τρόπο να είναι ωφέλιμο όμως ότι είσαι υπερβολικά προσεκτικός έχεις να αντιμετωπίσεις διάφορα προβλήματα καθώς βρίσκεσαι στο group, όπου είναι πιο δύσκολο να κάνεις πράγματα και τα μπροστινά ελαστικά φθείρονται περισσότερο. Οπότε θα λειτουργήσω ως συνήθως και όχι με διαφορετικό τρόπο γιατί έχω πέσει αρκετές φορές. Πρέπει να είμαι έξυπνος, να κατανοήσω τα πάντα και στη συνέχεια στον αγώνα αν μπορώ να κερδίσω θα προσπαθήσω να κερδίσω. Ελπίζω την Παρασκευή οι συνθήκες να είναι στεγνές και από εκεί και πέρα βλέπουμε», ήταν τα λόγια του Ιταλού.

Ο Μπαγκνάια πήρε πρώτος τη καρό σημαία στη Μαλαισία παρά το γεγονός ότι εκκίνησε 9ος μετά τις δύο πτώσεις που είχε το Σάββατο.

«Τώρα μπορώ να ηρεμήσω. Το Σαββατοκύριακο ήταν δύσκολο μετά τα λάθη που έκανα. Οπότε στη Βαλένθια πρέπει να καταλάβω ότι μπορούμε να είμαστε πολύ ισχυροί χωρίς να το παρακάνουμε όπως το Σάββατο. Είχαμε εξαιρετικό ρυθμό στον αγώνα χωρίς να κάνουμε τρελά πράγματα», επισήμανε ο αναβάτης της Ducati.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα