fbpx

Alfa Romeo: Ζητά αγωνιστική και όχι οικονομική ποινή για τη Red Bull

Alfa Romeo: Ζητά αγωνιστική και όχι οικονομική ποινή για τη Red Bull

Ο διευθυντής της Red Bull, Φρέντερικ Βασέρ θεωρεί ότι ένα χρηματικό πρόστιμο δεν είναι αρκετό ως τιμωρία προς τη Red Bull για την υπέρβαση του budget cup τη περσινή σεζόν.

Η Red Bull δαπάνησε το 2021 περισσότερα από 145 εκατομμύρια, το οποίο ήταν το όριο σύμφωνα με τους κανονισμούς. Η αυστριακή ομάδα ξεπέρασε το νούμερο αυτό σε ποσοστό μικρότερο του 5%, γεγονός το οποίο ενδεχομένως θα αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα για μια πολύ σοβαρή ποινή. Έχει ήδη γίνει γνωστό πως η FIA έχει έρθει σε συμφωνία με την πρωταθλήτρια κατασκευαστών του 2022 για την τιμωρία της δεύτερης, όμως η ανακοίνωση της αναβλήθηκε εξαιτίας του θανάτου του ιδρυτή και συνιδιοκτήτη της Red Bull, Ντετρίτς Ματεσίτζ.

Η Αlfa Romeo από την πλευρά της κατέστησε σαφές ότι η ποινή πρέπει να είναι αγωνιστική και όχι οικονομική καθώς όπως δήλωσε ο Φρεντερίκ Βασέρ η παράβαση ήταν αγωνιστικής φύσεως.

«Το πιο σημαντικό είναι η τιμωρία να είναι αυτή που πρέπει και να μην προκύψει από τη βιασύνη για δημοσιοποιηθεί. Είναι κομβικό για το μέλλον της F1 και τον κανονισμό του budget cup. Προσωπικά θεωρώ πως πρέπει να είναι αγωνιστική καθώς πρόκειται για αθλητική παράβαση. Δεν μιλάμε για ένα χρηματικό πρόστιμο», ήταν τα λόγια του Team Principal της Alfa Romeo.

Η Red Bull δεν ήταν η μόνη ομάδα που διαπιστώθηκε ότι παραβίασε το ανώτατο όριο κόστους του 2021. Το ίδιο διέπραξε και η Aston Martin με την Williams, αλλά και στην περίπτωση αυτών των δύο, η παράβαση ήταν διαδικαστική και δεν είχε να κάνει με υπερβολικές δαπάνες. Η Williams τιμωρήθηκε με πρόστιμο 25.000 δολαρίων ενώ η Aston Martin επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τη FIA σχετικά με την ποινή της.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα