fbpx

FIA Motorsport Games: Η δράση στο Πολ Ρικάρ

FIA Motorsport Games: Η δράση στο Πολ Ρικάρ

Με την συμμετοχή 72 χωρών διεξάγεται η δεύτερη έκδοση των Motorsport Games υπό την αιγίδα της FIA με τη δράση στην πίστα Πολ Ρικάρ.

 Η διοργάνωση είχε αναβληθεί για δύο χρόνια στην σειρά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, τώρα ωστόσο οι οδηγοί θα πάρουν μέρος σε 14 αγωνίσματα στη μεγάλη κατηγορία και δύο στους νέους. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο e-karting, που ήταν άθλημα επίδειξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας το 2018 στο Μπουένις Άιρες.

 Στη Γαλλία συνολικά 57 οδηγοί διεκδικούν μετάλλιο στο e-karting, ένα σύνολο που είναι σχεδόν διπλάσια συγκριτικά με τους 30 που πήραν μέρος τρία χρόνια πριν. Ο Τζέιμς Μπόλντουιν, πρώην πρωταθλητής στο World’s Fastest Gamer του 2019, είναι το φαβορί μετά την τέταρτη θέση που πήρε στην πρώτη έκδοση. Ο Τζόναθαν Γουόνγκ από το Χονγκ Κονγκ, που είχε παλέψει με τον Βρετανό στον τελικό του World’s Fastest Gamer είναι επίσης μεταξύ των φαβορί για ένα μετάλλιο.

 Οι αγώνες σπριντ στο karting θα είναι από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες με 31 χώρες να παίρνουν μέρος. Η Έλι Γκόλντστιν από το Βέλγιο και τα αδέρφια από τη Γαλλία, Οσκάρ και Σαρλί Βουρτζ είναι μεταξύ εκείνων με πολλές ελπίδες για μία θέση στο βάθρο. Το αγώνισμα αντοχής στο karting κάνει επίσης την πρώτη του εμφάνιση με 16 χώρες να εκπροσωπούνται και χωρίς ξεκάθαρο φαβορί ενώ το σλάλομ είναι το πιο απαιτητικό σωματικά αγώνισμα και εκεί θα εκπροσωπηθούν 21 χώρες.

Ομαδικό GT, GT σπριντ, Touring Car, F4, drifting rally 2, rally4 και rallyH βρίσκονται επίσης στο πρόγραμμα και θα διεξαχθούν παράλληλα με το crosscar και το σλάλομ με αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα