fbpx

Επίσημο: Μπαίνει στην F1 η Audi μέσω της Sauber το 2026!

Επίσημο: Μπαίνει στην F1 η Audi μέσω της Sauber το 2026!

Η Audi ανακοίνωσε πως η Sauber θα είναι ο «στρατηγικός συνεργάτης» της στο χώρο της Formula 1, ενώ, έχει αποκτήσει μερίδιο στον Όμιλο Sauber.

Η γερμανική εταιρεία, η οποία εδρεύει στο Ίγκολσταντ, ακριβώς δυο μήνες πριν (26/8), είχε κάνει επίσημο το γεγονός πως θα μπει στον κόσμο της Formula 1 από το 2026.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Audi AG και υπεύθυνος για το πρόγραμμα F1, Όλιβερ Χόφμαν, πιστεύει ότι η εμπειρία και οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Sauber θα αποτελέσουν πολύτιμο σημείο εκκίνησης για το φιλόδοξο έργο της ομάδας της Audi στη Formula 1.

«Είμαστε χαρούμενοι που αποκτήσαμε έναν τόσο έμπειρο και ικανό συνεργάτη για το φιλόδοξο έργο μας στη Formula 1», δήλωσε ο Χόφμαν.

«Γνωρίζουμε ήδη τον Όμιλο Sauber με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του και την έμπειρη ομάδα από προηγούμενες συνεργασίες και είμαστε πεπεισμένοι ότι μαζί θα σχηματίσουμε μια δυνατή ομάδα»

Σε μια σπάνια δημόσια δήλωση, ο βασικός μέτοχος και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Sauber Holdings, Φινς Ράσινγκ ανέφερε ότι θα συνεχίσει να συμμετέχει, λέγοντας: «Η Audi είναι ο καλύτερος στρατηγικός συνεργάτης για τον Όμιλο Sauber. Είναι σαφές ότι μοιραζόμαστε αξίες και όραμα και προσβλέπουμε στην επίτευξη των κοινών μας στόχων σε μια ισχυρή και επιτυχημένη συνεργασία».

Ο διευθυντής της ομάδας Sauber, Φρεντ Βάσερ, παραδέχτηκε ότι η εκπροσώπηση της γερμανικής μάρκας ήταν «μεγάλη ευθύνη» για τον οργανισμό.

«Η συνεργασία μεταξύ της Audi AG και της Sauber Motorsport είναι ένα βασικό βήμα για την ομάδα μας καθώς συνεχίζουμε να σημειώνουμε πρόοδο προς το μπροστινό μέρος του grid», δήλωσε ο Γάλλος.

«Το να γίνουμε η επίσημη ομάδα εργασίας της Audi δεν είναι μόνο τιμή και μεγάλη ευθύνη: είναι η καλύτερη επιλογή για το μέλλον και είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι μπορούμε να βοηθήσουμε την Audi να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει για το ταξίδι της στην F1»

Ήταν γνωστό πως η Audi βρισκόταν σε προχωρημένες επαφές με τη Sauber. Η ελβετική ομάδα αγωνίζεται ως Alfa Romeo από το 2017, όμως, τον περασμένο Ιούλιο, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πως ο «κύκλος» της συνεργασίας της με την Sauber Motorsport θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2023.

Παράλληλα, ο όμιλος της Volkswagen είναι πιθανό να έχει δυο εκπροσώπους στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Κι αυτό διότι, εκτός από την Audi, εξακολουθούν να κυκλοφορούν σενάρια για «είσοδο» της Porsche στη Formula 1. Σύμφωνα με τις φήμες, η γερμανική εταιρεία, μετά την αποτυχία συμφωνίας με τη Red Bull Racing, φαίνεται πως στρέφεται στη Williams.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα