fbpx

F1: Δημιουργία κατηγορίας για νέες γυναίκες

F1: Δημιουργία κατηγορίας για νέες γυναίκες

Οι υπεύθυνοι της F1 σχεδιάζουν τη δημιουργία της δικής τους κατηγορίας που θα απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες, ίσως και από την επόμενη χρονιά, χωρίς ωστόσο να αποτελεί άμεσο ανταγωνιστή στο W Series.

 Η νέα κατηγορία θα απευθύνεται σε νεαρές οδηγούς από 16 ετών και πάνω και θα αποτελεί πλατφόρμα ανεύρεσης ταλέντων για τη F3 και κατά συνέπεια για τη F2. Αν και τίποτα δεν είναι επίσημο ακόμα, πιθανότατα θα χρησιμοποιούνται οχήματα τύπου F4 και εμπλοκή θα έχουν οι ομάδες της F2 και F3 με το grid να αναμένεται να δει μεταξύ 12 και 15 μονοθεσίων.

 Το W Series, το γυναικείο πρωτάθλημα, μπήκε στο πρόγραμμα της F1 ως κατηγορία υποστήριξης το 2021 ωστόσο το μέλλον του παραμένει αβέβαιο καθώς ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα που είχαν ως συνέπεια τη ματαίωση των τελευταίων δύο γύρων της σεζόν. Πηγές της F1 αναφέρουν ότι σε περίπτωση που το W Series επιβιώσει και επιστρέψει το 2023 μπορεί να διεξάγεται παράλληλα με τη νέα κατηγορία καθώς η υπάρχουσα διοργάνωση περιλαμβάνει ταχύτερα μονοθέσια τύπου F3 και μεγαλύτερες σε ηλικία οδηγούς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα