fbpx

MotoGP, Μαλαισία: Νικητής ο Μπανιάια, πλησιάζει στον τίτλο (vid)

MotoGP, Μαλαισία: Νικητής ο Μπανιάια, πλησιάζει στον τίτλο (vid)

Ο Φραντσέσκο Μπανιάια της Ducati είναι πολύ κοντά στον τίτλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος MotoGP μετά τη νίκη στο Γκραν Πρι Μαλαισίας με τον Φάμπιο Κουαρταραρό να τερματίζει στην τρίτη θέση και να κρατά ζωντανές τις ελπίδες του.

Ο Μπανιάια, που έφτασε τις επτά νίκες στην σεζόν, έπρεπε να πάρει έντεκα περισσότερους βαθμούς από τον Κουαρταραρό για να εξασφαλίσει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στην Σεπάνγκ, ωστόσο ο Κουαρταραρό που βρέθηκε στη 12η θέση κατάφερε να τερματίσει τρίτος και αυτό σημαίνει ότι για μόλις πέμπτη φορά στην ιστορία ο τίτλος θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, στη φετινή περίπωση στη Βαλένθια της Ισπανίας.

 Εκκινώντας από την pole position ο Χόρχε Μάρτιν κατάφερε αρχικά να κρατηθεί μπροστά με την Pramac Ducati ενώ ο Μπανιάια ανέβηκε από την ένατη στη δεύτερη θέση μετά την πρώτη στροφή με τον Κουαρταραρό να ακολουθεί από την έκτη. Η ένταση ήταν μεγάλη έως το τέλος με τον Μπανιάια να τερματίζει πρώτος και με διαφορά 270 χιλιοστών από τον πλησιέστερο αντίπαλό του, τον Ένεα Μπαστιανίνι με την τριάδα του βάθρου να ολοκληρώνεται από τον Φάμπιο Κουαρταραρό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα