fbpx

F1, Γκραν Πρι ΗΠΑ: Νικητής ο Φερστάπεν, πρωταθλήτρια η Red Bull Racing (vid)

F1, Γκραν Πρι ΗΠΑ: Νικητής ο Φερστάπεν, πρωταθλήτρια η Red Bull Racing (vid)

Ο Μαξ Φερστάπεν μετά την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος F1 και μαθηματικά από το Γκραν Πρι Ιαπωνίας στην Σουζούκα, πανηγύρισε τη νίκη, την 13η προσωπική του στην σεζόν, στο Γκραν Πρι Ηνωμένων Πολιτειών και την πίστα του Όστιν στο Τέξας, με τη Red Bull Racing να πανηγυρίζει τον τίτλο στους κατασκευαστές για πρώτη φορά από το 2013.

Παρά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο τελευταίο του πιτ-στοπ, ο Ολλανδός κατάφερε να περάσει για την πρώτη θέση τον Λιούις Χάμιλτον στον 50ο από τους 56 γύρους και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του ομόσταβλού του, Σέρτζιο Πέρεζ, μαζί με εκείνα των οδηγών της Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ, οι «κόκκινοι ταύροι» πανηγύρισαν τη νίκη στον αγώνα και τον τίτλο στους κατασκευαστές σε μία ημέρα που σίγουρα επισκιάστηκε από την είδηση του θανάτου του δημιουργού της ομάδας, Ντίτριχ Μάτεσιτς.

Ο Κάρλος Σάινθ, ο οποίος εκκίνησε από την pole position, είδε τον αγώνα του να τελειώνει πρόωρα και άδοξα καθώς χτυπήθηκε στην πρώτη στροφή από τον Τζορτζ Ράσελ της Mercedes με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει. Πίσω από τον Φερστάπεν, ο Χάμιλτον πήρε τη δεύτερη θέση ενώ την τριάδα του βάθρου ολοκλήρωσε ο Σαρλ Λεκλέρ.

Με περισσότερες κερκίδες φέτος στο Circuit of The Americas, έσπασε το ρεκόρ των 400.000 θεατών που κρατούσε από την περασμένη χρονιά, καθώς το παρών έδωσαν 440.000 άνθρωποι. Επόμενος αγώνας, το Γκραν Πρι Μεξικού στις 30 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα