fbpx

F1: Πλησιάζει τη θέση της Williams o Σάρτζεντ

F1: Πλησιάζει τη θέση της Williams o Σάρτζεντ

Ο Αμερικανός Λόγκαν Σάρτζεντ είναι το φαβορί για να αντικαταστήσει τον Νίκολας Λατίφι στη Williams την επόμενη σεζόν του παγκοσμίου πρωταθλήματος F1 με τις φήμες να θέλουν την ανακοίνωσή του ακόμα και εντός της ημέρας. Πρώτα βέβαια θα πρέπει να αποκτήσει την αγωνιστική άδεια και για να το κάνει αυτό θα πρέπει να είναι στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος F2 μετά το φινάλε της χρονιάς στο Άμπου Ντάμπι.

 Ο Σάρτζεντ είναι τρίτος στην κατηγορία του με μικρή διαφορά από εκείνους που τον ακολουθούν και τα πάντα είναι ανοικτά. Η Williams αν τον ανακοινώσει θα το κάνει υπό την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να αποκτήσει την αγωνιστική άδεια ωστόσο έχει και εναλλακτικές λύσεις με τους Μικ Σουμάχερ και Αντόνιο Τζιοβινάτσι να είναι μεταξύ των πιθανών επιλογών.

Ο Αμερικανός έκανε 23 γύρους στο Όστιν του Τέξας για το πρώτο σκέλος ελεύθερων δοκιμών του Γκραν Πρι Ηνωμένων Πολιτειών ολοκληρώνοντας στην 19η θέση της λίστας επιδόσεων, μπροστά από τον Τζιοβινάτσι που είχε ατύχημα από νωρίς με τη Haas ενώ βρέθηκε 1,9 δευτερόλεπτα πίσω από τον άλλο οδηγό της ομάδας, τον Άλεξ Άλμπον.

 «Ήταν πολύ διαφορετικό από αυτό που περίμενα για να είμαι ειλικρινής», είπε ο Σάρτζεντ. «Ο τρόπος που το μονοθέσιο αντιδρά συγκριτικά με αυτό που έχω συνηθίσει στη F2 είναι εντελώς διαφορετικό. Το μονοθέσιο αντιδρά έντονα στις υψηλές ταχύτητες και είναι πάρα πολύ καλό στα φρένα. Σίγουρα έμαθα πολλά και είναι κάτι που πρέπει να συνηθίσω».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα