fbpx

F1, Γκραν Πρι ΗΠΑ: Ποινή για Πέρεζ και Ζου

F1, Γκραν Πρι ΗΠΑ: Ποινή για Πέρεζ και Ζου

Σέρτζιο Πέρεζ και Γκουανγιού Ζου θα δεχθούν ποινή πέντε θέσεων στην σχάρα εκκίνησης του Γκραν Πρι Ηνωμένων Πολιτειών καθώς άλλαξαν κινητήρα πριν τις ελεύθερες δοκιμές.

 Η εξέλιξη αυτή δυσκολεύει το έργο του πιλότου της Red Bull ο οποίος παλεύει για τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία του παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1 με τον Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari την ώρα που ο ομόσταβλός του, ο Μαξ Φερστάπεν έχει ήδη εξασφαλίσει τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο στην καριέρα του. Μετά το Γκραν Πρι Ιαπωνίας στην Σουζούκα ο Πέρεζ πέρασε τον Λεκλέρ αλλά για μόλις ένα βαθμό με τέσσερις αγώνες να απομένουν.

 Η Red Bull διεκδικεί τον πρώτο της τίτλο στους κατασκευαστές από το 2013 και μπορεί να τον κάνει δικό της στο Όστιν του Τέξας. Η ποινή αποτελεί πλήγμα και για την Alfa Romeo η οποία προσπαθεί να κρατηθεί στην έκτη θέση της βαθμολογίας έχοντας απολογισμό μόλις ενός βαθμού στους τελευταίους εννέα αγώνα και είναι μόλις επτά βαθμούς μπροστά από την Aston Martin.

 Κανείς άλλος οδηγός έως τώρα στο διήμερο δεν έχει αλλάξει κινητήρα αν και ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes και ο Άλεξ Άλμπον της Williams πέρασαν στο τέταρτο και τελευταίο κιβώτιο ταχυτήτων που επιτρέπεται στην σεζόν χωρίς να δεχθούν ποινή.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα