fbpx

F1, Γκραν Πρι ΗΠΑ: Μπροστά στο FP1 ο Σάινθ (vid)

F1, Γκραν Πρι ΗΠΑ: Μπροστά στο FP1 ο Σάινθ (vid)

Ο Ισπανός Κάρλος Σάινθ της Ferrari επικράτησε του Μαξ Φερστάπεν και του Λιούις Χάμιλτον στο πρώτο σκέλος ελεύθερων δοκιμών για το Γκραν Πρι Ηνωμένων Πολιτειών της F1, σε μία διαδικασία που σημαδεύτηκε από κόκκινη σημαία και πέντε ομάδες εμφανίστηκαν με τους αναπληρωματικούς τους οδηγούς.

Παρά τις δύο προσπάθειες να τρέξει με φρέσκο σετ της μαλακότερης γόμας ελαστικών προς το τέλος της ωριαίας διαδικασίας στην πίστα του Όστιν, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Ολλανδός Μαξ Φερστάπεν της Red Bull δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την επίδοση του Σάινθ.

 Ο Σάινθ αποδείχθηκε ταχύτερος για 224 χιλιοστά του δευτερολέπτου με τον ομόσταβλό του, τον Μονεγάσκο Σαρλ Λεκλέρ να μην παίρνει μέρος και τη θέση του να αναλαμβάνει ο πρωταθλητής της F3, Ρόμπερτ Σβάρτσμαν. Ο Λιούις Χάμιλτον, με το τελευταίο πακέτο αναβαθμίσεων της Mercedes W13 στην σεζόν, ήταν τρίτος ταχύτερος, μπροστά από τον Λανς Στρολ της Aston Martin.

Αιτία για τη διακοπή της διαδικασίας ήταν η έξοδος του Αντόνιο Τζιοβινάτσι o οποίος οδήγησε τη Haas στη θέση του Κέβιν Μάγκνουσεν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα