fbpx

Formula E: Μπαίνει στο πρόγραμμα το Κέιπ Τάουν, εκτός η Σεούλ

Formula E: Μπαίνει στο πρόγραμμα το Κέιπ Τάουν, εκτός η Σεούλ

Το Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ηλεκτρικών μονοθεσίων, τη Formula E, για την επόμενη σεζόν ενώ η Σεούλ τέθηκε εκτός εξαιτίας της ανακαίνισης στο Ολυμπιακό Πάρκο της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας.

 Στο συνέδριο του παγκοσμίου συμβουλίου μηχανοκίνητου αθλητισμού (WMSC) εγκρίθηκε το νέο πρόγραμμα της Formula E μαζί με τις δοκιμές εξέλιξης προτού αρχίσει η δράση, στη Βαλένθια της Ισπανίας, το διάστημα 13 με 16 Δεκεμβρίου. Το αρχικό πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Ιούνιο είχε τρεις κενές θέσεις με τον αγώνα στο Κέιπ Τάουν να παίρνει τη μία από αυτές, στις 25 Φεβρουαρίου, δύο εβδομάδες μετά το πρώτο E-Prix στο Χιντεραμπάντ της Ινδίας.

 Οι διοργανωτές συνεχίζουν την προσπάθεια να βρουν ένα μέρος στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την αποχώρηση της Νέας Υόρκης καθώς το Brooklyn Cruise Terminal και η γύρω περιοχής που είδαν τη δράση φέτος θα περάσει σε φάση εξέλιξης κατασκευών. Ο αγώνας στο Βανκούβερ ματαιώθηκε την περασμένη σεζόν καθώς ο promoter, η OSS Group δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες από την τοπική κυβέρνηση, που σημαίνει ότι η μοναδική παρουσία της βόρειας Αμερικής είναι ο αγώνας στην πόλη του Μεξικού, με τον οποίο θα αρχίσει και η σεζόν του 2023 στις 14 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα