fbpx

FIA WEC: Με Κάτσμπεργκ και Κίτινγκ στην GTE Am το 2023 η Corvette

FIA WEC: Με Κάτσμπεργκ και Κίτινγκ στην GTE Am το 2023 η Corvette

Ο Αμερικανός κατασκευαστής θα εμφανιστεί με μία C8.R στο μοναδική κατηγορία GT του παγκοσμίου πρωταθλήματος αντοχής το 2023 μετά την κατάργηση της κατηγορίας GTE Pro.

 Ο Νίκι Κάτσμπεργκ θα πάρει μέρος σε όλους τους αγώνες μετά από τρία χρόνια οδηγώντας για την Corvette στο πρωτάθλημα IMSA WatherTech SportsCar ενώ ο Μπεν Κίτινγκ, πρωτοπόρος αυτή την σεζόν στη βαθμολογία της GTE Am, θα κάνει τη μετάβαση από την ομάδα της TF Sport Aston Martin. Ο τρίτος οδηγός αναμένεται να ανακοινωθεί στο επόμενο διάστημα.

 Ο Κάτσμπεργκ δήλωσε πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που θα είναι οδηγός της Corvette για όλη την σεζόν αποκαλύπτοντας ότι αυτός ήταν ο στόχος του από την στιγμή που άρχισε να οδηγεί για την ομάδα το 2020. Ο Κίτινγκ, ο οποίος έχει μία αλυσίδα αντιπροσωπειών στην αγορά αυτοκινήτου τόνισε ότι είχε τη φιλοδοξία να αγωνιστεί με μία Corvette εδώ και πολύ καιρό και κυνήγησε την ευκαιρία επειδή θέλει να αγωνίζεται με αυτό που πουλάει.

Η μετακίνηση στην κατηγορία GTE Am χαρακτηρίστηκε ως μεταβατική από την πλευρά της εταιρείας, ενόψει της διάθεσης του μοντέλου GT3 στην αγορά το 2024. Η επόμενη σεζόν είναι η τελευταία που η έκδοση GT3 της C8.R θα έχει δικαίωμα συμμετοχής προτού το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής προχωρήσει στη μορφή pro-am για τα GT3 το 2024.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα