fbpx

F1, Γκραν Πρι ΗΠΑ: Η COTA τιμά τον Μάριο Αντρέτι

F1, Γκραν Πρι ΗΠΑ: Η COTA τιμά τον Μάριο Αντρέτι

Η COTA (Circuit of The Americas) δίνει νέο όνομα στην τελευταία στροφή της πίστας τιμώντας τον Αμερικανό Μάριο Αντρέτι ενόψει του Γκραν Πρι Ηνωμένων Πολιτειών της F1 αυτή την εβδομάδα.

 Ο Αντρέτι γνώρισε την επιτυχία σε πλήθος κατηγοριών όπως σε IndyCar, NASCAR και F1 και είναι ο πιο πρόσφατος οδηγός από τις Ηνωμένες Πολιτείες που αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής F1, το 1978. Ενόψει του δέκατου γκραν πρι στην πίστα που βρίσκεται στο Όστιν του Τέξας, η COTA ανακοίνωσε ότι η τελευταία στροφή της πίστας, η 20η, θα φέρει το όνομα του θρυλικού οδηγού με τον ίδιο να δίνει το παρών στην σχετική τελετή.

 Ο Μάριο Αντρέτι ήταν ο πρώτος που οδήγησε ένα γύρο στην πίστα πριν το παρθενικό γκραν πρι το 2012 με την πίστα από τότε να αποτελεί σταθερό σταθμό στο πρόγραμμα των μηχανοκίνητων σπορ καθώς πέρα από τον αγώνα MotoGP το 2013, έχει φιλοξενήσει αγώνες NASCAR την περασμένη χρονιά και παλαιότερα αγώνες IndyCar και IMSA.

 Το φετινό γκραν πρι Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να σπάσει το ρεκόρ προσέλευσης κοινού καθώς έχει περισσότερες κερκίδες για να καλύψει τις ανάγκες των θεατών.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα