fbpx

Αλ Φαϊζάλ: “Δεν θα λέγαμε όχι σε δύο Γκραν Πρι στη Σαουδική Αραβία”

Αλ Φαϊζάλ: “Δεν θα λέγαμε όχι σε δύο Γκραν Πρι στη Σαουδική Αραβία”

Το σενάριο όχι ενός αλλά… δύο αγώνων Formula 1 στη Σαουδική Αραβία έριξε στο τραπέζι ο πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ Μπιν Τουρκί Αλ Φαϊζάλ. Ο υπουργός αθλητισμού της χώρας ερωτήθηκε για αυτή την προοπτική, με αφορμή το γεγονός πως από το 2026 το Γκραν Πρι από την πόλη της Τζέντα θα μετακομίσει στη νεόδμητη πίστα της Κιντίγια, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κατασκευή.

Ο Αλ Φαϊζάλ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενη η Σαουδική Αραβία να ζητήσει από τη Formula 1 να διατηρήσει στο αγωνιστικό της πρόγραμμα και τον αγώνα στους δρόμους της Τζέντα, αν και η οριστική απόφαση για αυτό θα καθοριστεί από πλήθος παραγόντων που στην παρούσα φάση είναι εντελώς ρευστοί.

“Δεν θα λέγαμε όχι. Θα δούμε ποια θα ήταν τα οφέλη του να κρατήσουμε και τους δύο αυτούς αγώνες στο Βασίλειο, άλλωστε αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επενδύουμε τόσα πολλά (χρήματα).

Ίσως εσείς να εστιάζετε περισσότερο στο άθλημα, όμως για εμάς έχει ίδια αξία και η κουλτούρα, η ψυχαγωγία, ακόμη και οι επιδείξεις. Υπάρχουν πολλά ζητήματα που κοιτάμε.

Οπωσδήποτε θα έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε δύο αγώνες, θα είμαστε έτοιμοι για αυτό. Αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί και με τη Formula 1 και να δούμε πώς θα πάει. Σαφώς όμως θα μας άρεσε αυτή η προοπτική”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ Φαϊζάλ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα