fbpx

Γιάννης Πλάγος: «Εκπληκτική εμπειρία…»

Γιάννης Πλάγος: «Εκπληκτική εμπειρία…»

Ο Γιάννης Πλάγος έκανε το ταξίδι στη Γαλλία και την πίστα του Paul Ricard, όπου συμμετείχε στον αγώνα του Porsche Sprint Challenge Cup με ένα καινούριο αυτοκίνητο, το Porsche 991-2 GT3 Cup.

«Η εμπειρία της οδήγησης του τετράλιτρου Porsche 991-2 GT3 Cup ήταν εκπληκτική και μας γέμισε χαμόγελο κι αισιοδοξία. Παρά την έλλειψη χρόνου προετοιμασίας κι εξοικείωσης με το αυτοκίνητο, οι χρόνοι άρχισαν δειλά να πέφτουν στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά, ενώ στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά έκανα αρκετά λάθη λόγω πολύ φθαρμένων ελαστικών. Η βροχή του Σαββάτου άλλαξε τα δεδομένα. Αποφασίσαμε, λοιπόν, με τον φίλο και έτερο οδηγό της ομάδας καθώς και τον μάνατζερ Στέλιο Φάκαλη, να προτιμήσουμε να μαρκάρουμε καινούργια ελαστικά για τις κατατακτήριες δοκιμές και για τον αγώνα, επιλέγοντας ένα σετ για βροχή και ένα σετ για στεγνή πίστα. Λόγω του ότι ήταν 38 αυτοκίνητα στην πίστα, ήταν πολύ δύσκολο να βρεις καθαρό δρόμο για να κάνεις τον χρόνο που ήθελες μέσα στο δεκάλεπτο των κατατακτήριων, έτσι βρεθήκαμε στις τελευταίες θέσεις του grid του αγώνα. Η ομάδα επέλεξε να κάνουμε τον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας μας! Όμως δεν έβρεξε ποτέ για να ριχτούμε στην μάχη με τα βρόχινα.  Όποτε αποφασίσαμε να μην συμμετάσχουμε στον αγώνα, για να είναι ασφαλής ο οδηγός, το νέο αγωνιστικό της ομάδας και φυσικά και οι υπόλοιποι συναθλητές μας» τόνισε ο έμπειρος Μεσσήνιος οδηγός.

Και προσέθεσε: «Μερικές φορές δεν αρκεί να σκέφτεσαι σαν επαγγελματίας αλλά να ενεργείς σαν επαγγελματίας.  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μου την Hellenic Police, Racing by VTP και τον Στέλιο Φάκαλη που είναι εκεί στα καλά και στα δύσκολα καθώς και τους χορηγούς μου. Και φυσικά στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στην υπηρεσία μου την Υ.Φ.Α.Α. και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δίχως την αμέριστη συμπαράσταση των οποίων όλο αυτό το όνειρο δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα»

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα