fbpx

F1, Γκραν Πρι Ιαπωνίας: Ποινή 20 δευτερολέπτων στον Γκασλί

F1, Γκραν Πρι Ιαπωνίας: Ποινή 20 δευτερολέπτων στον Γκασλί

Με ποινή 20 δευτερολέπτων τιμωρήθηκε ο Πιερ Γκασλί για την ταχύτητα με την οποία κινήθηκε σε καθεστώς κόκκινης σημαίας κατά τη διάρκεια του Γκραν Πρι Ιαπωνίας της F1, με τους αγωνοδίκες ωστόσο να σημειώνουν και το σοκ του Γάλλου βλέποντας βοηθητικό όχημα στην πίστα.

 Ο Γάλλος πιλότος της AlphaTauri κλήθηκε από τους αγωνοδίκες μετά τον αγώνα διότι φέρεται να έπιασε ταχύτητα 250 χιλιομέτρων την ώρα σε καθεστώς κόκκινης σημαίας, στο δεύτερο γύρο. Ο Γκασλί είδε βοηθητικό όχημα στην πίστα την στιγμή που οι οδηγοί ήταν μέσα λέγοντας: «Αν είχα χάσει τον έλεγχο και χτυπούσα ένα γερανό δώδεκα τόνων τώρα θα ήμουν νεκρός».

 Οι αγωνοδίκες σημείωσαν το γεγονός ότι ο Γκασλί κινήθηκε γρήγορα έχοντας περάσει το στατικό βοηθητικό όχημα το οποίο είχε μπει για να απομακρύνει την ακινητοποιημένη Ferrari του Κάρλος Σάινθ στη δωδέκατη στροφή. Με ανακοίνωσή τους μετά τον αγώνα οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να δώσουν ποινή διέλευσης στον Γκασλί για την υπερβολική ταχύτητα η οποία μετετράπη σε χρονική ποινή 20 δευτερολέπτων. Με αυτή την ποινή ο Γκασλί πήρε την 18η και τελευταία θέση πέφτοντας πίσω από τον Μικ Σουμάχερ. Την ίδια στιγμή ο οδηγός της AlphaTauri πήρε και δύο βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια φτάνοντας τους εννέα σε περίοδο δώδεκα μηνών.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα