fbpx

F1, Γκραν Πρι Ιαπωνίας: Επικριτικός για τους διοργανωτές ο πατέρας του Ζουλ Μπιανκί (vid)

F1, Γκραν Πρι Ιαπωνίας: Επικριτικός για τους διοργανωτές ο πατέρας του Ζουλ Μπιανκί (vid)

Ο πατέρας του Ζουλ Μπιανκί πήρε θέση για τα όσα συνέβησαν με τον Πιερ Γκασλί παραλίγο να καταλήγει πάνω σε ένα τρακτέρ στην πίστα της Σουζούκα για το Γκραν Πρι Ιαπωνίας της F1. Το περιστατικό θύμισε την περίπτωση του 2014, στην ίδια πίστα, όταν ο γερανός που απομάκρυνε μία Sauber δέχθηκε την πρόσκρουση του Μπιανκί. Ως συνέπεια ο Γάλλος υπέστη εκτεταμένες βλάβες στον εγκέφαλο και εξέπνευσε το 2015 μετά από πολύμηνη παραμονή στο νοσοκομείο.

 Το συμβάν λίγο έλειψε να επαναληφθεί όταν στην αρχή του αγώνα υπό βροχή ο Κάρλος Σάινθ έχασε τον έλεγχο προκαλώντας ζημιά στην AlphaTauri του Γάλλου όταν μία διαφημιστική πινακίδα κόλλησε στο μονοθέσιό του. Ο Γκασλί πήγε στα πιτ για να επισκευάσει τη ζημιά και όταν επέστρεψε στην πίστα κυνηγούσε τους άλλους οδηγούς με υψηλή ταχύτητα, αρχικά υπό καθεστώς διπλής κίτρινης σημαίας και στην συνέχεια υπό καθεστώς κόκκινης σημαίας.

 Με περιορισμένη ορατότητα, ο Γκασλί παραλίγο να πέσει πάνω στο τρακτέρ με ταχύτητα που σύμφωνα με τη FIA ήταν κοντά στα 250 χιλιόμετρα την ώρα. Ο πατέρας του Μπιανκί, ο Φιλίπ, έγραψε στα social media: «Κανένας σεβασμός για τη ζωή του οδηγού, κανένας σεβασμός στη μνήμη του Ζουλ».

https://www.youtube.com/watch?v=7ZsDFBYb_9s&ab_channel=ViralsAllSportsR
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα